Українська скрипалька перемогла у швейцарському конкурсі

— 14 вересня 2015, 17:44

Вона отримає грошову винагороду -16 тис. швейцарських франків, йдеться на сайті премії.

Фото зі сторінки скрипальки у Facebook

Конкурс відбувається кожні два роки у співпраці з Бернським університетом мистецтв та фундації Nicati-de Luze. Захід відкритий для професійних солістів, дуетів та ансамблів зі швейцарським громадянством, або людей, які постійно проживають у Швейцарії.

Софія Сульдіна – випускниця столичної консерваторії. Вона є автором і учасником філармонічного циклу "Музична культура Європи" та студенткою Вищої школи музики в Люцерні (Швейцарія).

Це не перша перемога українських музикантів. Так, у серпні тенор з Донецька Тарас Присяжнюк, випускник Київської національної музичної академії ім.П.І.Чайковського, став лауреатом 10-го міжнародного конкурсу молодих оперних виконавців Олени Образцової, що проходить у Санкт-Петербурзі.

А диригент та композитор Олександр Гоноболін увійшов до числа фіналістів міжнародного конкурсі композиторів "Crossover Composition Award".

Український диригент Кирило Карабиць став новим музичним директором і шеф-диригентом Німецького національного театру і Державної капели у місті Веймар.

Раніше, Карабиць отримав музичну нагороду Королівського Музичного Товариства, найпрестижнішу нагороду класичної музики у Великій Британії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні