Громадська організація вирішила попіаритись за допомогою відомих волонтерів і без їх на те відома. Фото

— 15 вересня 2015, 18:08

Самі волонтери шоковані – вони вперше чують про таку ГО та ніколи не давали згоди на використання своїх імен.

Перша сторінка сайту ГО "Поруч"

Так, на своїй сторінці у Facebook волонтерка та одна з координаторів центру на Фролівській Леся Литвинова пише, що ні про жодне ГО вона не чула і нікому не давала згоди на публікацію.

"Нікому згоди на публікацію не давала і обурена сильно", - написала вона.

Адже слова волонтерів на газетах, які роздавали в столиці, вплетені в контекст місцевих виборів, вони без згоди на те волонтерів опубліковані одразу після звернення громадської організації стосовно того, що волонтерам варто йти у владу.

Если сорвусь в ненормативную лексику - простите заранее. Вот такие замечательные предвыборные брошюрки рассовывавши по...

Posted by Леся Литвинова on 14 сентября 2015 г.

У офіційному зверненні на своєму сайті, ГО вибачилися за використання імен волонтерів.

В організації також наголосили, що "не переслідували жодної мети окрім популяризації волонтерського руху" та вважають, що "волонтерам варто йти у владу".

Водночас, чи буде це роз'яснено усім киянам, які отримали такі газети в наступних випусках, - не відомо.

Так само наразі не зрозуміло, звідки у ГО кошти на поліграфію. Наразі засновниця ГО "Поруч" Марія Тищенко, відповіді на це питання не надала.

Як відомо, в Україні існує політична партія "Поруч", зареєстрована у ДРСУ під номером 241. Її керівник - Микола Гоцький.

У коментарі "Українській правді. Життя" у середу Гоцький сказав, що його політична партія не йде на вибори і ніяк не хотіла образити чи використати волонтерів.

"Сталося прикре непорозуміння. Я знаю ГО "Поруч", вони працюють з 2011 року і справді роблять багато корисних справ. Вони не хотіли когось образити і, наскільки я знаю, вже вибачились", - прокоментував він.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні