"Це все відбувається насправді?": 10-річна Маша стала офіційним волонтером і збирає гроші на тепловізор для АТО

— 15 вересня 2015, 15:37

Дитина перевдягла свого собачку у сукню, намалювала плакат та вийшла на вулиці рідної Вінниці - збирати гроші.

Вони сильно переймалася, що її не сприйматимуть серйозно чи не віритимуть, що вона справді збирає гроші на АТО. Вона побачила плакат "Повернись живим" у Києві та два тижні просила тата зателефонувати на гарячу лінію та дізнатися як вона може допомогти.

Звонок на горячую линию:- Добрый день. Скажите, а у Вас есть ваши представители в Виннице?- Нет. А что нужно сделать? ...

Posted by Повернись живим on 15 августа 2015 г.

Про маленьку Машу з величезним серцем "Українській правді. Життя" розповіла волонтер організації "Повернись живим" Ірина Турчак.

За її словами, Маша - звичайна дитина зі звичайної родини. Її виховували як і всіх дітей. Як каже її тато, Маша дивилася телевізор та вирішила, що хоче щось зробити для бійців АТО. "Її тато каже, що вона гарний організатор. На всіх шкільних концертах та заходах - вона попереду. Це така "запальничка", - розповідає Ірина.

Все розпочалося з того, що перебуваючи з батьками у Києві, дитина побачила бігборд, де було написано телефон гарячої лінії організації "Повернись живим". Вона сама записала його та два тижня просила тата, аби він нарешті зателефонував та з'ясував чим вона може допомогти.

"Одного дня пролунав дзвінок. Телефонував чоловік (тато Маші - авт.), який цікавився чи є у нас представники у Вінниці і чи потрібна допомога. У тому числі він розповів, що у нього є дочка 10-ти років, яка хоче збирати гроші на тепловізор для бійців АТО. Я сказав їй, що це дуже багато грошей, але вона каже, що все одно збере на нього. Єдине, вона дуже переймається, що про неї подумають, що це не серйозно. Вона б хотіла заручитися вашою підтримкою", - розповідає Ірина.

Тоді слухавку взяла сама маленька волонтерка та розповіла, що вона намалювала плакат і що в неї є песик Тяпа, якого вона вдягла у сукню та пропонує фотографуватися з ним, аби зібрати бодай якісь кошти.

Аби Машу сприймали серйозно, волонтери організації "Повернись живим" зробили її своїм представником та навіть зробили їй футболку.

"Вона запитала мене, чи все це відбувається насправді. Тепер майже кожного дня вона телефонує та ділиться своїми ідеями та планами. Вона не втомлюється вірити, що зможе домогтися всього, чого хоче", - каже волонтер.

Крім того, Маша ще й співає і в її планах - поїхати в АТО, привезти туди тепловізор і заспівати там пісню, влаштувати концерт. "Їй дуже подобається робити дробро, а завдяки її організаторським здібностям, років через 10 у неї буде своя команда. Ми плануємо і далі її підтримувати, бо кидати таких діток не можна", - додає Ірина.

Уже в жовтні вона з татом приїде до Києва і каже, що "привезе з собою кілька спонсорів".

На сьогоднішній день Маші вдалося зібрати понад 20 тис. гривень. Знайшовся спонсор, який після публікації про Машу вирішив допомогти.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні