Маріупольські журналісти презентували книгу про те, як "російська весна" атакувала їх місто

— 15 вересня 2015, 15:53

"Ми написали її, тому що не могли не написати. Хоча це як раз той випадок, коли хочеться, щоб такий книги ніколи не існувало, настільки боляче було переживати заново всі ті непрості події", - написала на фейсбук сторінці один з авторів проекту Ганна Мурликіна.

У книзі розповіді про перші антифашистські акції, перший піднятий прапор держави-агресора над міською адміністрацією, маріупольський антимайдан і захоплення міської ради. Перший відсіч агресору - оборона військової частини.

Трагічна історія 9 травня, розказана різними людьми, доповнена унікальними матеріалами з кримінальної справи по банді Мангуст, здійснила напад на Міське управління міліції. Ці матеріали публікуються вперше.

Один з авторів проекту Ганна Мурликіна

"Найбільша містифікація, яка завершилася найбільшою трагедією за весь період новітньої історії Маріуполя", - пише Мурликіна. Вона впевнена, що читачам буде цікаво дізнатися, як організовувався і як проходив незаконний референдум, як проводилися президентські вибори.

Останні глави книги присвячені Східним і Сартанів. "Ураган" із сходу, який прилетів з боку держави, яку ми завжди вважали братнім, знищив 40 осіб. І ця рана, що не гоїться і кровоточить.

"На створення книги пішло півроку. 10 глав, 300 листів, 150 фотографій. Ми дуже старалися, щоб весь цей матеріал, зібраний по крупицях, був побачений, почутий тими, хто стояв по різні сторони барикад", - повідомляє автор.

Мы сделали это! «Мариуполь. Последний форпост» - книга о трагических, противоречивых, мятежных событиях 2014-го — начала...

Posted by Анна Мурлыкина on 15 сентября 2015 г.
Реклама:

Головне сьогодні