"Книжкова сотня" збирає книжки для бійців АТО

— 17 вересня 2015, 12:04

"Усіх нас згуртував потяг до якісного читання, а також бажання забезпечити хорошими і потрібними книгами наших солдатів", – каже одна з координаторів групи волонтер Людмила Біда.

За її словами, волонтери згуртувалися у групу торік, під час проведення Форуму видавців у Львові. За цей час кількість зібраної літератури нараховує вже тисячі примірників, пише Львівська газета.

"Ми прагнемо, щоби бійці, які отримали поранення і перебувають на тривалому шляху до одужання, могли організувати свій вільний час. Також читання відволікає від тих проблемних думок та переживань, які мають хлопці. Відомо ж, що читання хорошої книги має заспокійливий ефект", - каже вона.

У добиранні жанрів книг волонтери "Книжкової Сотні" насамперед керуються побажаннями самих бійців: не лише детективи, фантастика та фентезі. Пригодницька література користується неабияким попитом. Серед читачів у погонах є поціновувачі наукової публіцистики, історичної та лінгвістичної, науково-технічної літератури, віршованих рядків тощо.

Зі слів волонтерів, цьогорічний Форум видавців, який нещодавно завершився, був дуже результативним: відвідувачі форуму та самі автори охоче приносили книги до намету, який виділили "Книжковій сотні" організатори.

Вдалося зібрати понад тисячу примірників. Координатори волонтерської ініціативи кажуть, що серед зібраних книг почесне місце займають топ-новинки української літератури 2015 року: "Аеропорт" Сергія Лойко, "Сильне ім’я Надія" Надії Савченко, нові твори Василя Шкляра та Левка Лук’яненка, збірки Анастасії Дмитрук та Марії Матіос тощо. Є якісні переклади українською іноземної літератури.

Окреме місце займають книги, присвячені подіям Майдану та Революції гідності.

Реклама:

Головне сьогодні