9 розмов TED про те, як важливо піклуватися про себе. Відео

— 19 вересня 2015, 13:36

Ці розмови ТЕД пропонують простий шлях аби бути здоровим, як фізично, так і емоційно.

Зверніть увагу: до всіх виступів пропонують субтитри українською та російською мовами. Змінити налаштування можна у такий спосіб:

Чому ми потребуємо першої емоційної допомоги

Коли ми грипуємо, чи коли ми відчуваємо безперервний біль, ми звертаємося до лікаря. То ж чому ми не звертаємося до лікаря тоді, коли відчуваємо емоційний біль: провину, втрату, самотність?

Як зазначає Ґай Вінч, надто багато з нас самотужки намагаються впоратися із проблемами психологічного здоров'я. Але це неправильно. Він переконливо закликає нас практикувати емоційну гігієну - піклуючись про свої емоції та думки з такою ж турботою, як і про своє тіло.

Сила уразливості

Брене Браун вивчає людські стосінки - нашу здатність співпереживати, любити. У своїй цікавій розмові вони ділиться внутрішнім досвідом зі свого дослідження завдяки якому, вона ступила на шлях самопізнання і розуміння людства. Виступ, який захочеться порекомендувати іншим.

10 хвилин самопізнання

Воли востаннє ви нічого не робили протягом 10 хвилин? Не писали, не говорили та навіть не думали? Експерт Енді Паддікомб описує "трансформаторську" силу такої роботи, як, наприклад, оновлювати свій розум протягом 10-ти хвилин на день, просто згадуючи і переживаючи поточний момент.

Хочете бути щасливими? Будьте вдячні!

Риса, яка об'єднує всіх людей - це бажання бути щасливим, каже брат Девід Стейндл Раст, монах та професійний учений. І щастя, він припускає, народжується з вдячності. Надихаючий урок про життєвий спокій, погляд на те, що ми робимо і передусім, про вдячність.

[L]Як стрес зробити другом?

Стрес. Він робить серце важким, прискорює дихання та викликає спітніння. Утім, нові дослідження стверджують, що стрес не надто небезпечний, якщо повірити у це. Психолог Келлі Мак Гонігал закликає змінити наше ставлення до стресу та пропонує забутий спосіб боротьюи з ним - спілкування.

Ода повільності

Журналіст Карл Оноре вважає, що хвилювання Західної цивілізації щодо швидкості погано для здоров'я, продуктивності та якості життя. В той самий час виникає протилежна ситуація: звичайні люди починають сповільнювати своє щоденне життя.

У вас зустріч? Прогуляйтеся

Нілофер Мерчант пропонує маленьку ідею, яка, утім, може мати великий вплив на ваше життя та здоров'я. Наступного разу, коли у вас буде зустріч один-на-один, перетворіть її на "прогулянкову зустріч" та дозвольте літати вашим ідеям, в той час як ви ходите та розмовляєте.

Володій інформацією про своє тіло

Нове покоління високотехнологічних індивідуальних моніторів (вимірювання серцевого ритму, сну, кроків на день) орієнтоване на професійних спортсменів. Але Талітія Вільямс, статистик, надає переконливі докази, що кожен день всі ми маємо вимірювати та записувати просту інформацію про своє тіло - тому що наші дані можуть виявити набагато більше, ніж під силу дізнатись нашим лікарям.

Чому дієти зазвичай не працюють

У США 80% дівчаток до десяти років вже спробували дієти. У цьому відвертому, актуальному виступі нейробіолог Сандра Амодт на власному прикладі дає важливий урок про те, як наш мозок керує організмом, і демонструє на наукових даних, чому дієти не тільки не допомагають, але й можуть заподіяти більше зла, ніж добра. Вона пропонує спосіб звільнення від зацикленості на дієтах за допомогою інтуїції.

Реклама:

Головне сьогодні