Пригоди Папи Римського в Америці: обід зі знедоленими, диво-скляночка та маленька "папеса"

— 28 вересня 2015, 17:30

Понтифік зустрівся з Бараком Обамою та виступив на Генеральній асамблеї ООН.

Замість обіду з політиками він поспілкувався з безпритульними, а ще поблагословив свого крихітного двійника.

Графік у Папи був дуже напружений, і 23-го вересня утомлений Франциск закуняв під час меси. Ці фото породили чимало жартів у соцмережах – на тему того, що якщо навіть Папа засинає в церкві, простим вірянам точно нема чого соромитися.

24-го вересня Папа виступив із промовою в Конгресі, в якій, зокрема, засудив торгівлю зброєю та смерту кару, а ще закликав по-братерськи ставитися до мігрантів. Після цього, відмовившись від урочистого обіду з політиками, вирушив до благодійної їдальні, де зустрівся з безпритульними. Про це пише The Huffington Post.

Pope Francis is working the crowd at @ccadw! #WalkwithFrancis #PopeInDC

Фото опубликовано Archdiocese of Washington (@washarchdiocese) Сен 24 2015 в 9:20 PDT

"Син Божий знав, що так бути безпритульним. Знав, що таке починати своє життя без даху над головою ", - сказав Франциск, додавши, що немає жодного соціального чи морального виправдання тому, що в людей немає житла.

Цікаво, що склянці з водою, з котрої під час виступу в Конгресі кілька разів сьорбнув Папа, потім "приробив ноги" конгресмен-республіканець Боб Брейді. Про це пише Philly.com.

Як повідомив політик та щирий вірянин "People Paper", він трохи відпив "святої води" сам, дав дружині та двом своїм працівникам, а решту обережно перелив у пляшечку, щоби пригостити онуків та маленьку правнучку.

25-го вересня понтифік виступив в ООН, згадавши в своїй промові конфлікт в Україні, внаслідок якого страждають люди. Після цього Папа взяв участь у мультирелігійній службі біля Меморіалу 11-го вересня.

У свій останній день у США, коли кортеж рухався вулицею Філадельфії, Франциск угледів у натовпі "міні-Папу". Понтифік розсміявся та попросив одного з охоронців, щоби кумедно вбране дитятко піднесли до нього. Дівчинку, яка зветься Квінн, Папа поцілував у голівку та попросив переказати її батькам, що в них чудове почуття гумору.

Pope Francis Meets Baby Pope: Action News viewer Daniel Madden has quite a story to tell and so will his daughter...when she learns how to talk. #PopeinPhilly --> http://6abc.cm/1OZek66

Posted by 6abc Action News on 26 сентября 2015 г.

Як пише USA Today, перебуваючи в різних містах Америки, Франциск кілька разів спеціально зупиняв авто, щоби підійти та благословити дітей в інвалідних візках.

Першим Папою Римським, котрий відвідав Америку, став Павло VI у 1965-му році, повідомляє сайт Рopefrancisvisit.com. Кілька разів приїжджав до США Іван Павло ІІ, Папа Бенедикт XVI побував у Вашингтоні та Нью-Йорку в 2008-му. Для Франциска це був перший офіційний візит.

Реклама:

Головне сьогодні