Міносвіти обіцяє забезпечити підручниками учнів 4-х та 7-х класів уже в листопаді

— 30 вересня 2015, 17:04

Принаймні так стверджують у Міністерстві освіти і науки України. За інформацією відомства, школи будуть забезпечені безкоштовними підручниками, які відповідатимуть новим навчальним програмам.

"Міністерство освіти і науки України наголошує, що батьки учнів не зобов’язані купувати підручники, і ніхто не має права вимагати у них це робити", - звертають увагу у структурі.

У Міноствіти також повідомили, що нарешті стартувала тендерна процедура для придбання і видання підручників за кошти державного бюджету.

В відомстві кажуть, що в державному бюджеті 2015 року було неможливо передбачити кошти на підручники, а графік їхнього замовлення не був реалізований вчасно.

"Такі об’єктивні причини вплинули на вчасне забезпечення шкіл безкоштовними підручниками і спричинили затримку. Міністерство вдячне вчителям, батькам і школярам, видавцям, які з розумінням поставились до таких складних обставин", - виправдовуються у держструктурі.

Минулого тижня стало відомо, що столичні учні 4-х класів залишилися без підручників. Навчальний процес без книг триває вже три тижні, але, найімовірніше їх не буде аж до Нового року.

Нагадаємо, раніше Квіт заявив, що міністерство освіти і науки України має лише половину коштів на підручники.

Він також повідомив про те, що директор школи повинен обиратися під контролем батьків та громадськості – голосуванням.

Як відомо, днями міністр розповів про те, що перехід на 12-річну освіту відбуватиметься поступово.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні