Білка проти чайки та інсталяція з лелеками: фіналісти конкурсу фото дикої природи

— 6 вересня 2015, 11:00

Професіонали та аматори з 96 країн надіслали на розгляд журі понад 42 тисячі фотографій дикої природи. Переможців обирали у категоріях "Ссавці", "Під водою", "Птахи", "Рептилії", "Земля", "Дика природа в місті" та "Чорно-біле". Окремо оцінюються роботи юних фотографів віком до 10 років.

Виставка фотографій відкриється в Лондоні в жовтні. 100 світлин із шорт-ліста також вирушать у міжнародне турне. Поки ж із фіналістами знайомить The Independent.

"Пити чи не пити", Карлос Перес Наваль, Іспанія, категорія "10 років та молодші". Цікаву сценку Карлос підгледів на пляжі в Каліфорнії, де відпочивав з батьками. Люди зазвичай лишають воду для земляних білок, що мешкають неподалік. Але чайки не налаштовані ділитися, тож звіряткам доводиться пити крадькома, коли птах відвернеться.

"Сніжний заєць", Розамунд МакФерлейн, Велика Британія.

"Пробудження великих білих чапель", Жсолт Кудіш, Угорщина.

"Дзюдо по-комодськи", Андрій Гудков, Росія.

"Воно прийшло з глибин", Фаб'єн Мішене, Франція.

"Спокій гострих верхівок", Флорі ван Брейгель, США. Фото було зроблене в аргентинському національному паркові Los Glaciares.

"Лелеко-арт", Франсіско Мінгорансе, Іспанія. Птахи облаштували собі гнізда та заразом додали дещо своє до інсталяції Вольфа Фостеля, яка знаходиться на території музею Vostell-Malpartida.

"Природна рамка", Моркель Еразмус, ПАР.

"Медична допомога горилам", Маркус Вестберг, Швеція. 9-річна гірська горила Ндезі занепокоєно спостерігає за тим, як ветеринари працюють із її товаришкою. Знято в національному парку Вірунга у Конго.

"Акула – серфер", Томас П. Пещак, Німеччина. На фото – випробування нової дошки для серфінгу зі вмонтованим електромагнітним відлякувачем акул.

Реклама:

Головне сьогодні