У столиці до кінця року облаштують 100 собачих вбиралень

— 15 жовтня 2015, 12:05

Про це повідомили активісти громадської організації "Це наш Київ".

За інформацією ГО, раніше було встановлено вбиральні в декількох парках Києва і активісти вирішили прослідкувати за реакцією людей.

"Експеримент перевищив усі сподівання. Більше 20% власників тварин почали прибирати за своїми улюбленцями. Такий прогрес підштовхує нас рухатися далі, і до кінця року ми встановимо вже 100 вбиралень для собак", ― стверджує Дмитро Федоренко, координатор ініціативи "Це наш Київ".



За статистикою, в Україні 12 мільйонів людей утримують вдома собак, але менше 1% прибирають за своїми домашніми улюбленцями. Окрім неестетичного вигляду, неприбрані собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини. 23 мільйони бактерій містяться в 1 грамі собачих фекалій, більшість із них можуть призводити до поширення кишкових, ниркових та інших інфекційних захворювань.

Відсутність відповідальності у володарів собак може вдарити і по гаманцю. З наступного року КМДА планує ввести штрафи, що можуть сягнути суми в 300 грн. Але й нині столична влада і районні адміністрації Києва активно співпрацюють з активістами і допомагають з установкою вбиралень в популярних місцях вигулу тварин.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні