Три українські сайти потрапили до американського списку порушників авторських прав

— 21 жовтня 2015, 11:50

До списку потрапило відразу три українські сайти: популярний файлообмінник EX.ua, онлайн-кінотеатр Kinogo.co і торрент-ресурс Extratorrent.cc, пише AIN.ua.

Також до списку RIAA і MPAA потрапили російські сайти "ВКонтакте", Rapidgator.net, Rutracker.org, ряд європейських і азіатських ресурсів. Всього асоціації назвали у своєму актуальному звіті 57 піратських сайтів.

Крім інтернет-майданчиків у списку згадані також фізичні майданчики, на яких, за даними американських правовласників, поширюються неліцензійні копії авторських матеріалів. Серед них - одеський ринок "Сьомий кілометр".

У звіті наголошується, що тут реалізують величезну кількість контрабандних DVD з фільмами і музикою - в рази більше, ніж на ринку "Маяк" в Донецьку і київській "Петрівці", які також знаходяться під пильним наглядом американців.

RIAA і MPAA щороку подають свої списки піратських майданчиків у відповідь на запит Торгового представництва США (USTR). У них перераховані різні види сайтів - від торентів до сайтів зі стрімінгу - розміщених за межами Сполучених Штатів Америки, які систематично порушують права інтелектуальної власності.

Правовласники запевняють, що ці сайти приносять США мільйони доларів недоотриманого доходу. Тому країни, на території яких діють ці ресурси, вносять до списку 301 і вводять проти них певні економічні санкції. Оновлення списку з'явиться в кінці року.

Реклама:

Головне сьогодні