Призначено нового директора Центру якості освіти

— 23 жовтня 2015, 11:04

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України.

Нині директором центру став Вадим Карандій.

Раніше посаду обіймав Ігор Лікарчук. Він подав у відставку та написав про це на свой сторінці у Facebook.

"Я обіцяв, що друзі по ФБ першими дізнаються про моє рішення. Про нього я вже повідомив міністра. Після подій 21 липня, після сьогоднішніх подій в Івано-Франківську, після звільнення мого сина я не бачу можливості далі працювати в команді, що є сьогодні при владі. Тому сьогодні повторно подаю заяву про звільнення з посади директора УЦОЯО. Прошу мене зрозуміти правильно", - написав він.

17 вересня директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук повідомив про обшук у його будинку.

Томенчук також повідомив "Укрінформу", що ІФЦОЯО після вилучення техніки не може повноцінно працювати. Звільняються люди.

Як відомо, 21 липня правоохоронці провели обшуки в Центрі оцінювання знань і на квартирах голови Українського центра якості оцінювання освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

У ГПУ стверджують, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає Лікарчука як порядну людину.

Сам же Лікарчук каже, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання: "Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року".

У Міністерстві освіти повідомили, що у Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, а у Винника - 5 тисяч гривень, плюс комп'ютери і телефони.

У ГПУ ж заявили, що під час обшуків у Центрі оцінювання якості освіти, а також за місцем проживання його співробітників знайдено 130 тисяч доларів.

22 липня Кабмін відсторонив Лікарчука від виконання обов'язків директора Центру оцінювання якості освіти до завершення розслідування.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні