Михайлівська площа перетвориться на різдвяний центр розваг: дива, вистави, ковзанки та ялинка. Відео

— 29 жовтня 2015, 12:14

На ній заллють ковзанку, встановлять колесо огляду, дві каруселі та пустять два яскраві потяги. На свята обіцяють низку розваг і навіть справжнє диво.

Про підготовку столиці до нового року розповів "Українській правді. Київ" засновник проекту "Falk Ukraine" Ігор Добруцький.

"На Михайлівській площі буде 6 льодових гірок, 2 каруселі, 1 колесо огляду, один льодяний каток та два види паровозиків. Цього року ми збільшимо у 10 разів атракціони для дітей. Уся Михайлівська площа буде віддана під дитячі розваги", - сказав Добруцький.

Михайлівська площа стане зоною дитячих розваг

Резиденція Миколая

Він додав, що тут же – праворуч від Михайлівського собору – розташується і резиденція святого Миколая. Там облаштують окремий будинок, де цей добродій прийматиме дітлахів і роздаватиме подарунки.

"Нове керівництво "Софійського заповідника" нам не дало можливості розмістити Миколая у "Софії Київській", як то було минулого року. Але Миколай буде, його чудова резиденція буде, будуть розваги і подарунки", - розповів Добруцький.

Цього року Микола буде з помічниками-янголами

Він додав, що роль святого виконуватиме актор театру імені Франка, щоправда, хто саме – наразі секрет. Розкрити його обіцяють напередодні 19 грудня.

"Минулого року основним подарунком був пряник Миколая. Цього року буде багато подарунків у резиденції Миколая. Будуть і солодкі, і цікаві, і ігри", - розповів Добруцький.

Він додав, що незабаром на сайті "Falk Ukraine" розпочнуть збір коштів на подарунки для нужденних діток. Також через сайт організації дитсадки чи школи зможуть замовити подарунки для своїх малюків.

"Школа чи клас, наприклад, зможуть закупити подарунки, передати Миколаю, а він їх – додатково до свого подарунка – вручить у резиденції", - пояснив організатор святкування нового року у столиці.

Зустрічатиме Микола малюків щоденно з 12 до 20 упродовж усіх свят.

Ялинка

Новорічну ялинку, як і минулого року встановлять на Софійській площі. Вона буде живою і заввишки у 26 метрів. Приїде з Івано-Франківська.

На Софійській площі встановлять ялинку і сцену

Крім того, поруч з ялинкою стоятиме сцена, а дві локації – Софійську та Михайлівську площі – з’єднає святковий ярмарок та зона розваг.

Новорічні розваги

Зустрічатимуть гостей новорічного містечка друзі Миколая.

"Ми оголосили конкурс на найкращих друзів святого Миколая. Художники нам надіслали багато гарних ескізів. І ми зараз через facebook хочемо, щоб кияни обрали з них найкращих. Потім виготовимо костюми. У них помічники Миколая будуть зустрічати гостей. Також зробимо ростові ляльки друзів Миколая і облаштуємо фотозони, щоб усі охочі змогли зробити з ними фото", - розповів Добруцький.

Звірі-друзі Миколая

Загалом на площах планується 11 фотозон різної тематики.

"Це буде Миколай і його друзі-янголи, звірі-друзі Миколая, зони Добра, Кохання тощо", - пояснив організатор.

У цих зонах (Добробуту-Кохання-Благополуччя-Щастя – загалом їх буде 7 чи 8) влаштують квест. Взяти участь у ньому можна буде за гроші і безкоштовно.

"Треба буде пройти усі ці зони. Там буде багато цікавого – конкурси, загадки, мішок від святого Миколи з подарунком. Оці 7-8 зон будуть відповідати назвам своїм. Наприклад, у зоні "Добра" можна буде обійнятися і відчути тепло", - пояснив Добруцький.

22 листопада презентують інтерактивну гру "Створи свій новий рік".

Елемент гри - прикрашання ялинки

Зіграти її можна буде у соцмережах. Там усі охочі зможуть нарядити віртуальну ялинку, створити новорічний стіл, вибрати атракціони, музику, яку хочуть послухати на новий рік.

"А потім влаштуємо голосування, побачимо, що люди хочуть бачити і втілимо обрані проекти у життя. На великих екранах будемо показувати оці створені віртуально ялинки і столи", - розповів Добруцький.

Також новорічним містечком влаштують екскурсійні тури.

Крім того, під новий рік проходитиме низка конкурсів: ялинкової іграшки, пряникових будинків, дідуха.

"Під Різдво з кожної області привеземо дідуха. Крім того, буде один великий дідух. І влаштуємо театралізовану ходу цих дідухів з Михайлівської до Софійської площі", - розповів Добруцький.

Також буде фестиваль глінтвейну, де зварять найбільший в Україні казан цього напою і спробують встановити рекорд.

Тематичні дні і концерти

Упродовж новорічних і різдвяних свят на киян та гостей столиці чекатиме 16 тематичних днів і 16 гала-концертів – щоразу інших.

"Наприклад, одного дня проходитиме всеукраїнський фестиваль барабанів, іншого – виступи естрадно-симфонічних оркестрів (таких виступів буде 4, відповідно на гостей чекатиме 4 різні концерти), виступи театру оперети – вони покажуть спектакль на площі. До речі, щодня програма відкриватиметься невеличким мюзиклом Олександра Злотника "Святий Миколай"", - розповів Добруцький.

Диво в новорічну ніч

Він запевнив, що дуже цікавим буде засвічення ялинки 19 грудня – з подарунками, сюрпризами і розвагами.

"А 31 грудня, коли ми будемо зустрічати Новий рік, з 24:00 до 24:05 просто рекомендую усім прийти на площу. У нас буде диво! Я не можу сказати яке, але запевняю, що не залишить байдужим нікого. Воно буде таким, якого ще ніхто не бачив!", - підсумував організатор нового року на Софії.

Фото надані організаторами, а також з сайту "Falk Ukraine" та facebook-сторінки проекту

Реклама:

Головне сьогодні