Щоби інтернет-життя стало зручнішим: добірка лайфхаків

— 7 жовтня 2015, 15:38

Що робити, якщо заходив у Facebook з чужого комп’ютера, але потім забув вийти зі свого акаунту? Як прибрати людину зі своєї Twitter-стрічки, але так, щоби не образити? Чи можна переглядати ролики на YouTube в уповільненому темпі?

The Guardian наводить кілька лайфхаків, котрі варто знати кожному інтернет-користувачеві.

Як на відстані вийти зі свого акаунту в Facebook

Із вами траплялося таке, що ви залогінювалися на чужому комп'ютері та вже потім з жахом згадували, що забули вийти зі свого акаунту? Тут нема нічого страшного. У правому верхньому куті екрану зайдіть у "Налаштування", звідти у "Безпеку", а потім у "Звідки ви увійшли". Так ви можете обрати та закрити будь-яку відкриту сесію.

Як відшукати неповну фразу в Google

Рядок із пісні, цитату або прислів’я ми часто запам’ятовуємо не повністю, гублячи якесь слово або помиляючись. Але потрібну фразу все одно можна легко знайти в Google. Слово, в якому сумніваєтесь або яке забули, замініть значком *.[L]

"Мяке" блокування в Twitter

У Twitter є чудова функція Mute, завдяки якій ви можете лишатися підписником якоїсь людини, але не бачити в своїй хроніці її твіти та ретвіти, якщо не хочете. Вона про це не знатиме, тож і не образиться.

А що робити, як ви хочете, щоби якась людина перестала бачити ваші твіти, але не хочете провокувати конфлікт, заблокувавши її? Тоді підійде неофіційна фішка Twitter, що зветься Soft block. Заблокуйте цю людину і відразу ж розблокуйте. Її автоматично викине з числа ваших підписників та, якщо пощастить, вона й не помітить, що ваші твіти більше не з'являються в її хроніці. А як не пощастить – процедуру можна повторити.

Анонімні вікна

Навіть дивно, чому так мало людей не обирають режим анонімності, коли знаходяться в Інтернеті. Особливо для тих, хто полюбляє в робочий час кілька хвилин поспоглядати, як змінилися зірки 1980-х, це просто must.

Більшість браузерів - Chrome, Firefox, Safari and Internet Explorer - пропонують режим анонімності, тобто сайти, куди ви ходите, не збережуться в історії. Не варто одразу думати про щось погане та непристойне, адже це справді корисна штука – наприклад, коли ви шукаєте подарунок до дня народження коханої половини.

Варто зазначити, що інтернет-провайдери та самі сайти знатимуть, що ви там бували, тож анонімність лише відносна. Проте якщо дуже треба, зарадить програма Tor.

Ігнорування ланцюжків електронних листів

Ніщо так не бісить, ніж безкінечні ланцюжки офісного листування, що падають і падають вам на електронну пошту. Та страждання можна припинити. У Gmail зайдіть і "Іще" та оберіть "Ігнорувати".

Ланцюжки можна ігнорувати й у Outlook.

Будь-якої миті можна все вернути, як було, та знову долучитися до листування.

Пустощі в чаті

У Google-чаті можна додавати кумедну анімацію, котра, за бажанням, буде видимою лише для вас або й для співрозмовника.

Ось ці бачитимете лише ви:

/pitchforks

/shydino

/ponystream (щоби вимкнути, треба надрукувати це двічі)

Ось ці – співрозмовник:

hahahaha

happy birthday

Але переконайтеся, що в вас найновіша версія Google Hangout.

Перегляд роликів в уповільненому темпі

Для YouTube існує так само чимало трюків та хитрощів. Зокрема можна вповільнювати відео. Це дуже просто – утримуйте клавішу пробілу. Дуже зручно, коли вам треба зробити хороший скріншот або ж просто уважно передивитися якийсь момент ролику.

Скорочені комбінації клавіш для Twitter

Хитрощі для самодисципліни

Чат, Facebook, Twitter та всяке інше… а треба ж працювати. Висмикнути кабель з комп’ютера – це надто радикально. Можна спробувати котрийсь із дисциплінуючих застосунків. Наприклад, за допомогою Cold Turkey або SelfControl можна рішуче закрити собі доступ до певних сайтів та соцмереж. Застосунки є платні та безкоштовні.

Нагадаємо, ще є добірка порад та хитрощів для ефективного пошуку в Google.

Реклама:

Головне сьогодні