Тест

Кияни приєднаються до глобального Кліматичного маршу

Марш відбудеться напередодні Кліматичної Конференції ООН у Парижі, на якій уряди 198 країн, включаючи Україну, спробують затвердити спільний план дій для порятунку планети.

Кияни зберуться 29 листопада о 12:30 у парку Шевченка та пройдуть маршем до Європейської площі. Подібні акції заплановано і в інших містах України. Наразі про наміри провести марш вже оголосили активісти із Харкова, Херсона, Кривого Рога та інших міст.

Більшість країн-учасниць переговорів вже взяли на себе зобов’язання щодо зменшення кількості викидів парникових газів. Але цього недостатньо. Запобігти страшним наслідкам можна лише за умови підвищення температури не більш ніж на 2 °С.

Для цього потрібен повний перехід до відновлюваної енергетики та ціла низка інших заходів, а саме: збільшення площі зелених зон, утеплення будинків, розвитку громадського транспорту й велосипедної інфраструктури, реформування енергетичного сектору, роздільного збору та переробки сміття, приведення викидів забруднюючих речовин до європейських норм.

Провідні вчені б’ють на сполох: якщо людство не стане на шлях низьковуглецевого розвитку, то середня температура на Землі підвищиться на 4-5°С. Це спричинить низку незворотних наслідків. Деякі з них ми вже відчуваємо зараз – це посухи та сильні вітри, нестача питної води, зменшення врожаю, повені, вимирання видів, надмірні опади і підвищення рівня світового океану, внаслідок чого прибережні регіони і цілі острівні держави можуть зникнути під водою.

"Українська правда. Життя"