Учені радять батькам школярів: здоровіший сніданок – кращі оцінки

— 17 листопада 2015, 12:39

Дослідники з Кардіффського університету вважають, що в учня, котрий вранці добре попоїв, шанси отримати хорошу оцінку вдвічі вищі.

Про це пише The Telegraph.

Між тим солодощі або чіпси натщесерце, крім як не підуть на користь для здоров'я, жодним чином не допоможуть дитині краще вчитися.

Метою дослідження, результати котрого представив журнал Public Health Nutrition, було з'ясувати, який зв'язок є між сніданком та результатами навчання в школі. Науковці дослідили харчові звички 5 тисяч діток з Уельса 9-11 років. Вони співставили дані з результатами шкільних тестів.[L]

З'ясувалося, що хлопчики та дівчатка, котрі їдять на сніданок каші, хліб та молочні продукти, удвічі частіше отримують оцінки вище середніх порівняно з тими учнями, які так не снідають.

Як зазначає видання, трохи раніше було проведено опитування серед британських вчителів. Три чверті респондентів засвідчили, що коли дитина голодна чи хоче пити, на уроці вона сидить сонна. 83% учителів вважають, що дитина не може сконцентруватися в школі, якщо перед цим не поїла як слід.

Нагадаємо, для кожного віку є продукти, котрих організм потребує найбільше. Так для підлітків це м'ясо та молоко.

Реклама:

Головне сьогодні