"Ви не отримаєте моєї ненависті, ви програли": чоловік, чия дружина загинула під час паризьких терактів, звернувся до її вбивць

— 17 листопада 2015, 20:10

Він пообіцяв виростити їхнього з коханою 16-місячного сина щасливою та вільною людиною.

Пронизливий лист Антуана, в якому він звертається до терористів, що забрали життя 35-річної Елен Мюйєль-Леріс, сколихнув соцмережі.

У Facebook його поширили понад 100 тисяч разів, пише The Independent.

Видання наводить переклад листа.

"Увечері в п'ятницю ви забрали надзвичайне життя – любов мого життя, матір мого сина – але ви ніколи не отримаєте моєї ненависті. Я не знаю, хто ви, і не хочу знати, ви – мертві душі. Якби цей Бог, заради якого ви сліпо вбиваєте, створив вас по своїй подобі, кожна куля в тілі моєї дружини стала б ще однією раною в його серці", - написав чоловік.

"Тож ні, я не подарую вам моєї ненависті. Ви просите її, але відповісти на ненависть гнівом – це стати жертвою такого ж невігластва, котре зробило вас тим, чим ви є. Ви хочете, щоби я боявся, щоби з недовірою дивився на моїх співвітчизників, щоби пожертвував свободою заради безпеки. Ви програли", - заявив він.

Цей пост Антуан написав у день, коли вперше зміг побачити мертву Елен.

"Вона була така ж вродлива, як і тоді, коли пішла ввечері в п’ятницю, точнісінько така ж вродлива, як тоді, коли 12 років тому я безнадійно в неї закохався. Звісно, я спустошений цим болем, і віддаю вам цю маленьку перемогу, але біль житиме недовго. Я знаю, що вона буде з нами щодня, і що ми знову знайдемо одне одного у раю вільної любові, до якого вам немає дороги", - сказав він.[L]

Зі слів Антуана, тепер їх із сином Мелвілом лише двоє, але вони удвох "сильніші за всі армії світу".

"Він їстиме, як зазвичай, а потім ми бавитимемось, як зазвичай, і все своє життя цей малий хлопець буде загрозою для вас, бо буде щасливий та вільний. Тому що, ні, ви і його ненависті не одержите", - написав Леріс.

Як відомо, Елен стала однією з 89 людей, котрих терористи вбили у концерт-холі Bataclan. Усього того страшного вечора загинуло 129 осіб.

Нагадаємо, парижани доводять, що залякати, знищити душу "міста закоханих" та його любов до життя не під силу нікому. Вони запустили новий хештег #JeSuisEnTerrasse, під яким діляться фотографіями зі звичних кав'ярень та терас.

Реклама:

Головне сьогодні