Квіт: частина накладу підручників надрукована, у школах будуть після 1 грудня

— 27 листопада 2015, 19:00

Про це на колегії МОН заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, сьогодні на черзі – підписання договорів на видання перекладених підручників для учнів шкіл з навчанням мовами національних меншин (молдовською, румунською, угорською, польською) та для дітей з особливими освітніми потребами.

"На видання 140 назв підручників загальним накладом 4 351 430 примірників, що складає 72,5 % від загальної кількості підручників перераховано аванс на суму 77 111 900 грн. Частина накладів підручників надрукована, інші друкуються", - сказав Сергій Квіт.

За інформацією, поданою МОН, визначено три перевізники, які будуть здійснювати доставку підручників і посібників до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій усієї України.

В західні регіони – Івано-Франківське державне підприємство по торгівлі, в південні та східні регіони – державне підприємство "Луганськучторгпостач", в центральні регіони - державне підприємство "Об’єднання по торгівлі та постачанню".

При чому, для кожного регіону окремо підготовлено плани доставки підручників.

[L]Сергій Квіт повідомив членам Колегії, що вже з 1 грудня поточного року розпочнеться доставка підручників до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій.

Книжкові бази в регіонах готові до прийому та відвантаження підручників, а саме: підготовлено складські приміщення у відповідності до вимог санітарно-гігієнічних та протипожежних норм, забезпечено допоміжні засоби транспортування.

Квіт також додав, що міністерством проведена робота для здешевлення вартості підручників за рахунок зниження вартості паперу та зменшення рентабельності до 5%, внаслідок чого заощаджено державних коштів на суму близько 20 млн. грн.

Реклама:

Головне сьогодні