Скандальний художник Павленський підпалив вхід до ФСБ. Фото. Відео

— 9 листопада 2015, 10:56

Про це повідомляє "Дождь".

Павленський, підійшовши до будівлі ФСБ, облив вхідні двері з каністри, потім підніс запальничку і підпалив. Після цього з'явилися співробітники поліції, які затримали самого художника, а також кореспондента "Дождя" і ще одну журналістку.

Вранці журналістів відпустили. Павленський затриманий за підозрою у скоєнні дрібного хуліганства.

Ймовірно, здійснити акцію Павленському вдалося: перший заступник головного редактора "Ехо Москви" Володимир Варфоломєєв написав у твіттері, що "двері 1-го під'їзду будівлі ФСБ на Луб'янці частково обгоріли або покриті кіптявою", а на асфальті помітні сліди піни вогнегасника.

[L]Павленського зараз судять в Санкт-Петербурзі за акцію "Свобода" в 2014 році. Тоді активісти підпалили покришки на Малому Конюшенному мосту, а Павленський стукав по металу, відтворюючи "звук, характерний для Майдану". На засіданні 15 липня художник дав обітницю мовчання і відмовився відповідати на будь-які питання.

Павленський відомий своїми скандальними акціями. Зокрема, у 2013-ому році, на День міліції, російський художник провів на Червоній площі акцію під назвою "Фіксація": він прибив свої тестикули цвяхом до бруківки.

А у 2012-ому році, на знак підтримки заарештованих учасниць групи Pussy Riot, Павленський зашив собі рот.

Пізніше художник, звинувачений у вандалізмі за проведення акції "Свобода" в центрі Петербурга, відмовився від амністії до 70-річчя Перемоги.

А минулого року у вересні чимало українських та російських ЗМІ оприлюднили звістку про те, що художник із Санкт-Петербурга Петро Павленський буцімто спробував повіситися на Красній площі, протестуючи проти війни з Україною.

Тоді митець назвав новину "чудовою", проте запевнив, що не вішався.

Реклама:

Головне сьогодні