У Києві запустили on-line сервіс наявності безкоштовних ліків у медзакладах

— 10 грудня 2015, 10:00

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Михайло Радуцький, повідомляє сайт міської влади.

За його словами, на сайті відображатиметься інформація про ліки та медичні вироби, що закуплені за рахунок місцевого та Державного бюджетів і "мають використовуватися для киян на безоплатній основі".

"Кожен пацієнт, що потрапив на лікарняне ліжко та потребує медикаментозного лікування, може пересвідчитися, які препарати, необхідні саме йому, він має отримати від міста безкоштовно. Не хочу стверджувати, що в наших лікарнях є все необхідне, але точно знаю, що часто пацієнтів і їхніх родичів відправляють до аптеки за ліками, стерильними рукавичками, ватою та бинтами, які у достатній кількості є наявними у закладі", – наголосив Радуцький.

Щоб отримати відомості про наявність таких ліків та медичних виробів, необхідно зайти на Медичний портал Києва, обрати лікарню та безпосередньо на її сторінці перейти до розділу "Залишки ліків та медичних препаратів".

Скриншот з сайту

За інформацією профільного Департаменту, списки ліків і медвиробів оновлюються щоденно. Контроль за виконанням цього рішення покладено на головних лікарів.


"Керівники лікарняних закладів несуть особисту відповідальність за наповнення сторінок з відомостями про залишки ліків", – підкреслив Радуцький.

Реклама:

Головне сьогодні