"Шкільна карта України": створено інструмент для аналізу середньої освіти. Фото

— 15 грудня 2015, 14:58

Карта являє собою інструмент для аналізу середньої освіти.

База дозволяє наочно оцінити стан речей зі школами в усій країні, побачити регіональні відмінності та основні тенденції. Дані, забрані на карті, дають уявлення про кількість, розмір та фінансування міських і сільських шкіл, видатки на їх утримання, кількість учнів на одного вчителя, рівень проходження та результати ЗНО.

Зокрема, обравши вкладку "Кількість шкіл на 100 тис. населення" можна дізнатися про кількість навчальних закладів по областяї і районах. Для цього достатньо відфільтрувати "по районах" та "по областях".

За фільтром "Кількість учнів на школу" можна побачити, в якій області чи районі найбліше/найменше дітей припадає на одну школу.

Крім того, можна подивитися, в якій області найбільше вчителів доводиться на одну школу. Найбільше у Київській, Івано-Франківській та Донецькій області.

Ще тут можна спостерігати за результатами ЗНО з української мови. Так, найгірше його склали в Закарпатській, Одеській, Миколаївській, Херсонській та Кіровоградській областях. Найкраще - у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській, Черкаській та у Києві.

Дані представлені також у вигляді графіків.

ЗНО з англійської, української мови та математики.

На сайті також існує розділ "Датабокс", інструмент для візуалізації та доступу до мікроданих, які збираються щодо українських шкіл.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні