Майже 200 собак замерзають у знеструмленому та темному притулку у Запоріжжі. Відео

— 23 грудня 2015, 16:42

Це сталося через те, що кошти, виділені на новий притулок, так і не були витрачені за призначенням, повідомляє Громадське.

У 2012 році міськрада Запоріжжя виділила на будівництво міського притулку для тварин рекордну суму – 23 мільйона гривень. Підряд отримала маловідома фірма "Примбуд". Після того, як фірма отримала перший транш коштів, нею зацікавилася прокуратура. Не пройшло й року, як будівництво було призупинено через низку позовів та скандалів.

В результаті, замість притулку запоріжці мають декілька бетонних фундаментів на околиці міста.

У першу чергу на появу міського притулку розраховували волонтери організації "Дай лапу, друг", які вже кілька років займаються безхатніми тваринами в Запоріжжі. Так і не дочекавшись допомоги від міста, громадські працівники стали шукати підтримку у меценатів.

Бажаючі допомогти знайшлися. Кілька років тому організація отримала в оренду від запорізького бізнесмена ділянку землі в центрі міста - в гаражному кооперативі між вулицею 12 квітня і проспектом Металургів.

Проте через якийсь час притулок з території гаражного кооперативу спробували виселити. Волонтери запевняють, що бізнесмен надав їм територію, частина якої насправді йому не належала, щоб потім з пільгами її приватизувати.

Після того, як виселення не вдалося – притулок знеструмили. Зараз справа розглядається у суді, але заручниками ситуації у знеструмленому, неопалюваному притулку стали понад 200 тварин, частина з яких – інваліди. Міська влада допомагати не поспішає.

Реклама:

Головне сьогодні