Які моделі Apple iPhone були найпопулярнішими в Україні в 2015 році ®

— 30 грудня 2015, 12:57

Хоча сукупний ринок мобільних пристроїв в Україні цього року просів на 20–30 %, одним із топових запитів у категорії "Покупки", за даними Google, став iPhone 6. А мобільний оператор "Київстар" зазначає, що за рік кількість користувачів мережі, які мають пристрої на iOS, збільшилася приблизно на 150 000. У цьому огляді ми визначимо, які смартфони від Apple у 2015 році найбільше купували українці. Крім того, дізнаємося, яка серед них частка нових смартфонів та який інтерес проявляли покупці до старих моделей.

Дані для огляду надали маркетологи прайс-агрегатора Magazilla, які провели власне дослідження ринку електроніки. Категорія каталогу, присвячена смартфонам Apple, містить майже 30 Apple iPhone різних років, починаючи від класичної "четвірки" і закінчуючи 6S. У каталозі можна ознайомитися з відгуками власників смартфонів і дізнатися, у якому інтернет-магазині обрана модель продається найдешевше.

ТОП популярних моделей Apple iPhone

За Apple iPhone 5, включаючи моделі 5С і 5S, проголосувало близько 30 % покупців. 15 % стали власниками новинок — Apple iPhone 6 і 6S. Решта придбала старіші моделі.

Смартфони з вбудованою пам'яттю 16 Гб обрало близько половини покупців. 32-гігабайтні моделі сподобалися 20 % користувачів. Для ще 17% споживачів виявилося достатньо 8 Гб вбудованої пам'яті.

Майже 20 % покупців обрали "смарти" з 13-мегапіксельними камерами, яка встановлюється на Apple iPhone 6S і 6S-plus. Понад 50 % українців придбали пристрої з 5-мегапіксельною камерою, решта — смартфони з основною камерою 8 мегапікселів (такі є у багатьох моделей, починаючи з 4S і закінчуючи iPhone-6).

На частку пристроїв з ємністю акумулятору 2000–3000 мАч припадає близько третини покупок. Ще чверть клієнтів інтернет-магазинів стали власниками Apple iPhone з акумулятором ємністю менше 2000 мАч (ними можуть комплектуватися Apple iPhone 5 і 6 моделей). Решта купували пристрої з меншою ємністю акумулятора, тобто Apple iPhone 4-й і деякі моделі 5-ї серії.

Реклама:

Головне сьогодні