Розмови TED для любителів котів. Відео

— 24 січня 2016, 09:52

Зверніть увагу! Відео можна переглядати анлійською мовою з українськими та російськими субтитрами.

Життєві уроки від великих кішок

Беверлі та Дерек Жюберт проводять дні та ночі ховаючись по кущах, знімаючи відео та фотографуючи левів та леопардів у їхньому природному середовищі. З вражаюче відзнятим матеріалом (серед якого є раніше не бачений), вони розповідають до найменших подробиць про свої стосунки з цими надзвичайними тваринами та про їхній квест, який мав на меті врятувати диких кішок від загрози зі сторони людей.

Собаки у депресії та коти із обсесивно-компульсивними розладами. Що тваринне безглуздя значить для нас, людей

По інший бік смішних відео з тваринами часом коштують проблеми, дивно схожі з людськими. Лорел Брейтман досліджує нелюдиноподібних тварин з ознаками розладів психіки - від ведмедів з нав'язливими станами до щурів зі схильністю до саморуйнування і мавп з дивними друзями. Брейтман запитує, чого ми, люди, можемо навчитися, спостерігаючи за тим, як тварини долають депресію, смуток і інші занадто людські проблеми.

Мій винахід, для перемир'я з левами

Велика рогата худоба надзвичайно важлива у громаді масаїв, до якої належить 13-річний Річард Турере. Проте напади левів ставали дедалі частішими. У цій короткій, наснажливій промові молодий винахідник ділиться власним винаходом на сонячній енергії, створеним для відлякування левів.

Як ми навчаємо комп'ютери

Коли малюк дивиться на зображення, він може визначити прості об'єкти: "кіт", "книга", "стілець". Зараз комп'ютери стали такими розумними, що самі можуть впоратися з цим завданням. Що далі?

У захоплюючому виступі експерт з комп'ютерного зору Фей-Фей Лі описує останні досягнення науки, включаючи базу даних, що містить 15 млн. фотографій, яку створила її команда, щоб "навчити" комп'ютер розуміти зображення, - а в недалекому майбутньому презентують і головні результати цієї роботи.

Реклама:

Головне сьогодні