Бенксі створив нове графіті на підтримку біженців. Фото

— 26 січня 2016, 09:22

Цього разу, воно було присвячене біженцям та розміщене на сторінці у Facebook самого автора.

На картинці зображено героїня мюзиклу "Знедолені". Поруч із картинкою зображено QR-код, який веде до сторінки із роликом, де показана операція французької поліції у нелегальному таборі біженців у Кале.

Раніше графіті-художник уже звертався до теми біженців. Так, він створив малюнок із покійним Стівом Джобсом на стіні табору для біженців у французькому Кале.

Своїм графіті Бенксі засудив негативне ставлення суспільства до тисяч знедолених людей, котрі нині мешкають у таборі, що зветься "Джунглі". Адже Джобс, як відомо, був сином такого самого сирійського мігранта, що перебрався до США після Другої світової.

Ще раніше, він намалюваа кілька графіті у порту Кале, а у тематичному паркові митця Dismaland у Британії була інсталяція – човни, наповнені тілами.

Парк працював до кінця вересня, а по завершенні його роботи будівельні матеріали Бенксі передав на спорудження житла для 7 тисяч мігрантів, переважно з Сирії, Афганістану та Еритреї.

У жовтні Бенксі влаштував продаж своїх робіт у Центральному парку Нью-Йорка. Свої оригінальні творіння він продавав по 60 доларів США за одиницю. Загальний прибуток за день склав 420 доларів США.

Бенксі - псевдонім скандально відомого англійського андеграундного художника графіті і політичного активіста і режисера, особа котрого не встановлена.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні