Де здати поліетиленовий пакет у Києві. Карта

— 1 лютого 2016, 13:13

За адресами, вказаними на сайті проекту "Добрі речі", можна здати на перероблення поліетиленові пакети, пакувальну плівку, пластикові пляшки та інші види пластикових і поліетиленових відходів.

Поліетилен є складним відходом: його не можна спалювати, тому що він виділяє токсичні речовини, а в ґрунті він розпадається 100-200 років (таку цифру зазвичай приводять джерела українською та російською мовою; в деяких західних джерелах вказують, що термін розкладання поліетилену становить 15 років).

В багатьох країнах проблема забруднення вирішується через роздільний збір відходів та їх подальшу утилізацію. Швеція переробляє 99% відходів.

Наразі мало які пункти приймають звичайні поліетиленові пакети, які у величезній кількості залишаються у городян після кожного походу до магазину чи на ринок.

У невеликій кількості від населення приймає ТОВ "Центральний Рециклінг України" (вул. Деревообробна, 4).

Пункт, розташований за адресою вул. Маршала Гречка, 9-б, приймає поліетиленові пакети, в тому числі, і від фізичних осіб. За ваги більш ніж 200 кг компанія може надіслати машину, щоб забрати у вас відходи.

Інші два пункти – Vtor.net.ua і "Укрпромресурс" – беруть поліетилен і пластик тільки у великому об’ємі (більш ніж 100-200 кг).

Таким чином, у Києві є лише два пункти, куди громадяни можуть здати поліетиленові й пластикові відходи.

Однак жителі міста також можуть принести такі відходи до мобільного пункту прийому відходів, який працює завдяки ініціативі "Україна без сміття" на вихідних.

Реклама:

Головне сьогодні