Що можна помацати, почути і понюхати в Україні? Волонтери створили онлайн-карту

— 10 лютого 2016, 14:56

На Map Me Happy можна знайти об'єкт за інтересами або додати новий самому.

Всі об'єкти розбиті по категоріям для зручної фільтрації: для розуму і для відчуттів візуальних, звукових, тактильних і нюхових.

Наприклад, якщо ви хочете потішити слух, то по фільтру "звукові відчуття" знайдете все підходящі для цього місця в вашому місті.

Поки на карті всього 246 об'єктів, підрахували в ain.ua.

Для збільшення натисніть на зображення

Більшість з них знаходяться в Києві. Також є кілька місць в регіонах України.

Автори проекту сподіваються, що користувачі самі додадуть знайомі їм позитивні місця, які поки відсутні на карті. Для цього потрібно лише залогінитися на сайті або пройти реєстрацію через Facebook.

Map Me Happy орієнтована на всі верстви населення. Корисну для себе інформацію тут знайдуть дослідники, велосипедисти, туристи, тусовщики.

Автори позиціонують карту як проект "щасливого урбанізму".

Для збільшення натисніть на зображення

"У всіx нас різні звички, особливості та настрій, і ми всі по-різному сприймаємо громадські місця. Іноді, прогулюючись по місту, ми знаходимо, відчуваємо щось, що робить це місце особливим, комфортним або просто позитивним. Ці мікро-історії, зібрані разом, можуть змінити те, як все ми сприймаємо і цінуємо наше місто", - йдеться у описі.

Ініціатори проекту: українка Анастасія Пономарьова, румунка Петронела Бордеяну і голландець Нилс Гротянс - члени Європейської географічної асоціації.

У постійній команді ще четверо українців: Ірина Яковчук, Михайло Глибокий, Алекс Рябцев і Віра Білостоцька. Також над картою працюють волонтери з України та Росії.

Карта створена в рамках програми Tandem (Cultural Managers Exchange Ukraine) 2014-2015 - це ініціатива Європейської культурної Фундації (Амстердам) та MitOst (Берлін).

Проект некомерційний і збирає пожертви, які волонтери планують витратити на додатковий функціонал карти.

Реклама:

Головне сьогодні