Чіпи у мозок і біонічні коліна. Музей майбутнього у Дубаї покаже 2035 рік

У зв'язку з проведенням всесвітнього урядового саміту, який почав роботу в ОАЕ 8 лютого, музей майбутнього на кілька днів вирішив відкрити свої двері для вільного відвідування.

За лічені години бажаючі розмели безкоштовні квитки, пише ВВС.

Решті доведеться чекати повноцінного відкриття музею, яке заплановане на 2 грудня 2018 року та приурочене до річниці здобуття незалежності від Великобританії.

Організатори музею майбутнього розповідають, що експозиція присвячена розробкам в області робототехніки і їх впливу на життя людини.

Фото thenational.ae

Як повідомляє інтернет-видання thenational.ae, музей пропонує унікальний інтерактивний досвід для відвідувачів, дозволяючи досліджувати майбутнє в області штучного інтелекту і взаємодії людини і роботів.

Гості можуть користуватися спеціальними дисплеями, що показують існуючі передові технології, а також познайомитися з теоретичними пристроями, які дозволили б людині підвищити наші розумові, емоційні та фізичні здібності.

Фото thenational.ae

Деякі з цих унікальних пристроїв, проаналізувавши наші дані, зможуть підказати, в якій області ми зможемо побудувати найуспішнішу кар'єру.

Деякі з відвідувачів музею майбутнього вже поділилися своїми враженнями з журналістами.

24-річний Жюль А. звернув особливу увагу на концепцію деяких виробів, що імплантуються у мізки.

Наприклад, один з них зможе встановлювати зв'язок між свідомістю кількох людей, а інший допоможе краще інтерпретувати чужий настрій. Всі ці речі, можливо, допоможуть значно поліпшити наше спілкування.

Фото thenational.ae

35-річний Мукеш П. з Індії сказав, що він дуже хоче протестувати роботу AutoLingua - іншого імплантату в мозок, який повинен, по ідеї розробників, забезпечувати миттєвий переклад усної мови.

"Це допоможе стерти бар'єри. Я хотів би поїхати в іншу країну, використовувати цей пристрій і розуміти, про що говорять люди", - сказав він.

Але не всі нововведення майбутнього зустріли позитивну оцінку відвідувачів.

Фото thenational.ae

Так, 42-річна Міхаела Кайзер з Німеччини, яка потрапила на виставку під час своєї сімейної подорожі в ОАЕ, сказала, що деякі з ідей здаються їй небезпечними.

"Я не хотіла б, щоб кожен міг прочитати мої емоції або подивитися мої сни, - сказала вона. - Я думаю, що ці речі повинні залишатися особистими".

Ще один відвідувач виставки розповів, що не підтримує розробку фізичних удосконалень тіла, таких як біонічні коліна, які дозволили б людині стрибати на висоту до 5 метрів, працювати з надлюдською швидкістю і піднімати предмети, які вдвічі перевищують вагу нашого тіла.

Фото thenational.ae

Хоча Кайзер і бачить користь у розробках із покращення фізичного і психічного стану людей, вона говорить про необхідність обмежень на використання деяких пристроїв дітьми.

"Я дуже люблю своїх дітей, тому я не хотіла б, щоб ці ідеї випробовувалися на них", - сказала вона.

Реклама:

Головне сьогодні