Перший у світі будинок з гірськолижної трасою. Скоро у Астані. Фото-Відео

Проект "Будинок слалом" казахстанського архітектора Шоха Матайбекова отримав низку призів і продовжує набирати популярності, пише Tengrinews.kz.

На початку листопада 2015 року на Світовому Архітектурному фестивалі в Сінгапурі містобудівник презентував три споруди і всі вони потрапили до фінальної частини фестивалю.

Фото з сайту mataibekov.com

Один з них - "Будинок слалом" - авторитетне видання Financial Times визнало кращим у своїй номінації.

За словами одного з авторів житлового будинку Володимира Кущенко, багатофункціональний будинок розробляли спеціально для Астани.

"Так як для найближчого гірськолижного курорту там дуже далеко, "Будинок слалом" дуже підходить для даного регіону. Якщо його все-таки вирішать побудувати, то перший поверх повністю віддадуть торговим магазинах. Другий і третій поверх буде призначений для готелю, а весь лівий корпус буде житловим", - поділився Кущенко.

Фото з сайту mataibekov.com

З'ясувалося, що комплекс хочуть побудувати на проспекті Кошкарбаева на перетині з вулицею Сариколь.

Загальна площа становить понад 75 000 квадратних метрів, з яких майже 40 000 будуть житловими. Тим часом, довжина слалому складе 326 метра, а ширина - 27 метрів.

Фото з сайту mataibekov.com

"Штучно створена в місті гірськолижна траса не має аналогів у світовій практиці і тому може стати однією з визначних пам'яток міста", - вважають автори проекту.

Це додаткова розвага і дозвілля для городян.

Фото з сайту mataibekov.com

Автори проекту підкреслюють економічність будівництва слалому - витрати тільки на покриття траси і благоустрій. Схил створюється за рахунок перепаду висоти поверхів будівлі. Витрати на ліфти в кілька разів дешевше, ніж вартість канатної дороги або інших підйомних систем.

Реклама:

Головне сьогодні