Папа Римський допустив можливість контрацепції через вірус Зіка

— 18 лютого 2016, 21:02

За його словами, є значна моральна різниця між недопущенням вагітності та абортом, повідомляє Yahoo.News із посиланням на Associated Press.

Під час перельоту з Мексики до Ватикану Франциска запитали, чи аборти та контроль народжуваності вважатимуться меншим злом зараз, коли у багатьох країн вирує вірус Зіка.

Папа Римський категорично заперечив можливість абортів.

"Аборт не може стати "меншим злом", бо це злочин. Забрати одне життя, щоб врятувати інше – це те, що робить мафія. Тобто злочин. Це абсолютне зло", - сказав голова Римо-католицької церкви журналістам.

Однак, Франциск провів паралель із рішенням Папи Павла VI, котрий у 1960 році дозволив видати засоби контрацепції черницям у Бельгійському Конго, щоб попередити вагітності.

Тоді жінки систематично піддавались ґвалтуванням.

Папа Франциск відомий більш лояльними поглядами, ніж його попередники Іоанн Павло II та Бенедикт VI, і часто послаблює моральний тиск на паству у питаннях етики сексу.

Як припускає The Wall Street Journal, таке висловлювання понтифіка може сколихнути суспільство і відновити суперечки щодо заборони церкви користуватись презервативами, щоб зупинити епідемію ВІЛ.

За даними ВООЗ, вірус Зіка здатен викликати мікроцефалію у новонароджених. Інфіковані жінки народжують малят із неприродньо маленькою головою і вадами мозку.

[L]Міжнародна організація оголосила надзвичайну ситуацію у світі через швидке розповсюдження інфекції.

Повідомлення про інфікування надходять із 34 країн. Найбільше вірус поширився Центральною та Латинською Америкою. Один випадок зараження зафіксовано у Росії.

Вакцини і ліків від вірусу Зіка поки не існує. У дорослих тропічна лихоманка проходить із симптомами застуди і висипами на тілі, а іноді взагалі без симптомів.

Проте нещодавно група лікарів із University Network of Environment and Health (Аргентина) припустили, що дефекти у новонароджених у Південній Америці можуть бути викликані не інфекцією, а надмірним використанням пестицидів.

Реклама:

Головне сьогодні