Врятувати та нагодувати: лікар із притулку пообідав з собакою у клітці, щоб відновити її довіру до людей

— 21 лютого 2016, 10:26

Доктор Енді Матіс із ветеринарного центру в місті Елбертоні, штат Джорджіа, розповів телеканалу ABC News: він має надію, що відео з його вчинком допоможе Грейсі знайти собі новий дім.

Лікар і собака разом пообідали. Ветеринар поклав їжу собі та Грейсі до однакових металевих мисок, щоби його пацієнтка зрозуміла: їсти зараз безпечно. Через грати за ними спостерігали інші мешканці притулку.

"Коли я зайшов до клітки, сказав їй: я просто побуду тут із тобою, поки ти обідаєш. Насправді я витягнув її із зони комфорту, щоб вона звикала до людей", - каже ветеринар.

Дворічна метис пітбуля Грейсі потрапила до притулку наприкінці січня. "Добрі самаритяни" знайшли її на запиленій дорозі.

11 лютого їй зробили стерилізацію, бо доктор Матіс визначив, що більшість проблем собаки стосувалася репродуктивних органів.

"У Грейсі був ошийник, тож вона комусь належала. Покинули її просто в нікуди. Ким би не був господар, годував він її погано. Собака важила лише 9 кг, а мала би – щонайменше 13-14 кг", - згадує лікар про їхню першу зустріч.

За час життя у притулку чотирилапа подруга доктора Матіса вже набрала 2,2 кг. Вона ще боязка, але вже довіряє лікареві.

"Собаки, які потрапляли до нашого притулку раніше, потребували щонайменше шести тижнів адаптації, доки вони виходили надвір, гралися, звикали до інших собак та до мене. Я не сумую, коли бачу їх морально і фізично виснаженими, бо знаю, що так трапляється, і впевнений: це лікується із часом", - додав Матіс.

Відео "сімейного" обіду лікаря і Грейсі вже переглянули понад 5 мільйонів людей по всьому світу.

Лікар впевнений, що поширення цього відео допоможе знайти господаря і дім тим собакам, які потрапили у тяжке становище так само, як його пацієнтка.

Вже за кілька тижнів - після того, як набере вагу, щасливиця буде готовою поїхати до нової сім’ї.

Реклама:

Головне сьогодні