Амбітна мета! Місто за два роки відмовиться від пластикових пакетів

— 23 лютого 2016, 11:52

Канадське місто Монреаль планує з 2018 року повністю заборонити використання одноразових пластикових пакетів.

Відмова від пакетів дозволить зменшити кількість відходів, вважає місцева влада.

Montreal Gazette уточнює, що заборона не стосуватиметься пакетів для зберігання ліків, хімічних речовин, фруктів та овочів. Також підприємства матимуть можливість продавати цупкі "сумки для життя" за 5 центів.

Місцева влада обіцяє, що до набуття чинності заборони запустить програму підвищення інформованості населення та заручиться підтримкою громадськості.

Фото montrealgazette.com

"Через кілька років ці пластикові пакети, які використовуються мільярдами по всьому світу будуть річчю іншої епохи", – переконаний мер Монреаля Денис Кодерр.

Наразі плани місцевої влади зустріли опір з боку місцевих підприємців. Вони побоюються, що така заборона призведе до обмеження торгівлі, оскільки люди стануть скуповуватися у супермаркетах раз на тиждень, а не ходити у маленькі магазини за покупками.

Ще у 2007 році Монреаль стало одним із перших міст, яке ввело у плату у 5 центів за пластиковий пакет. Зазначається, що з тих пір використання пакетів у місті зменшилася на 50%.

Фото montrealgazette.com

У 2011 році Уельс ввів податок у 5 пенсів на пластиковий пакет і його використання громадянами скоротилося на 71%.

Шотландії та Північної Ірландії наслідували цей приклад у 2014 році.

У жовтні 2015 року Англія стала останньою частиною Великобританії, яка ввела обмеження на використання поліетиленових пакетів.

Реклама:

Головне сьогодні