Старіння шкіри в минулому? Вчені знайшли "ензим молодості"

— 26 лютого 2016, 10:40

Відтепер вчені знають, чому з віком шкіра стає в'ялою.

Відкриття може спричинити нову еру антивікових кремів, які справді працюватимуть, повідомляє The Telegraph.

Вчені вірять, що їхня знахідка допоможе людям уповільнити процес старіння не лише шкіри, а й інших частин тіла.

Керував дослідженням професор Марк Бірч-Мачін, молекулярний дерматолог. "Коли старішає наше тіло, ми бачимо, що батарейки у наших клітинах сідають (тобто мітохондрії, - ред.): біонерегія слабшає, натомість кількість шкідливих вільних радикалів зростає", – сказав він.

"Ензим молодості" – це особливий мітохондріальний комплекс II, який продукує енергію для клітин. З віком він перестає виконувати свою функцію.

"Цей процес добре видно на нашій шкірі – на ній з'являється все більше тонких ліній, зморшок і провисання. Ви знаєте, як це трапляється. Принаймні, це те, про що вам дзеркало каже щоранку", – додав дослідник.

Фото macroestetica.com

Це відкриття може також підштовхнути медиків до розуміння того, як старіють інші органи. Людство матиме шанс удосконалити ліки від хвороб, пов'язаних із віком, – зокрема, від раку.

"Наше дослідження означає, що тепер ми маємо специфічний біомаркер, або ціль, для розвитку та перевірки ефективності анти-вікового лікування та догляду. Косметичні креми зможуть боротися зі зменшенням біоенергії", – пояснює професор.

"Тепер з'явилася можливість створити такий анти-віковий догляд, який допоможе шкірі різного віку і різної пігментації. На додаток, я сподіваюся, нам вдасться скерувати процес уповільнення старіння на інші частини тіла", – підсумував Бірч-Мачін.

Дослідження проводилося на зразках шкіри 27 донорів віком від 6 до 72 років. Результати опубліковані у науковому журналі Journal of Investigative Dermatology.

Реклама:

Головне сьогодні