Гроші на школу. В Україні з'явилася платформа для шкільних інновацій

— 1 березня 2016, 15:49

Автори проекту ставлять за мету сформувати спільноту вчителів-новаторів, які здатні прямо впливати на навчальний досвід дітей і створювати нові сенси у своєму професійному середовищі.

Краудфандингова платформа дасть можливість відповідальному бізнесу, громадським організаціям, міжнародним фондам, батькам, випускникам та всім охочим долучитись до змін в освіті перерахувавши кошти на конкретний проект.

"Не лише в Україні, але й у всьому світі фінансових ресурсів у школах недостатньо, щоб створювати інноваційне навчальне середовище. Часто вчителям доводиться самостійно купувати матеріали чи залучати батьків. Ми ж прагнемо залучити до фінансування освітніх проектів широке коло суспільних гравців і дати кожному долучитись до змін в освіті", – пояснюють у GoFundEd.

Для збільшення натисніть на фото

"На платформі GoFundEd ми зможемо побачити реальні потреби кожного класу чи школи", – уточнюють організатори.

Наразі на сайті вже представлено три проекти.

Вчителька фізики Кривської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (Хустський район, Закарпатська область) Тетяна Вакарова збирає трохи більше 9 тис. гривень на впровадження системи уроків за методикою змішаного навчання (blended learning).

Новини компаній: найкращий дитячий центр в Києві.

"Учні матимуть змогу використовувати технології для навчання: теорію зможуть вивчати онлайн, а в класі ж – працювати в групах за допомогою ротаційної моделі, покращуючи свої навички, готуючись до майбутнього. Вони також зможуть вчити на фізиці англійську мову та історію, а, може, фізкультуру й біологію чи географію, і це відбуватиметься одночасно", – пояснює вона.

Вчителька фізики Тетяна Вакарова збирає трохи більше 9 тис. гривень

Викладач Вінницького технічного коледжу Тетяна Колесник разом зі своїми студентами хоче створити 3D принтер за 12,4 тис. гривень.

"Сподіваємось, це покладе початок створенню спеціалізованої лабораторії, обладнаної новими, керованими пристроями, де студенти зможуть експериментувати та втілювати у життя власні ідеї", – уточнює вона.

Вчитель фізики у Слов’янській школі №15 (Донецька обл.) Олег хоче створити простір, де кожний учень матиме змогу власноруч перевірити та відтворити цікаві, важливі та феєричні досліди, які були проведені видатними ученими.

На це йому потрібно 8 тис. гривень.

Активісти GoFundEd відкриті до співпраці і готові в індивідуальному порядку обговорювати можливість співпраці.

Платформа обіцяє, що якщо якийсь проект не збиратиме необхідної суми, доброчинець матиме можливість обрати або підтримати цими коштами інший проект, або ж повернути кошти собі назад.

Реклама:

Головне сьогодні