Таємниця Бермудського трикутника: підводні кратери можуть бути розгадкою до зникнення кораблів

— 14 березня 2016, 17:47

Кратери мають 800 метрів завширшки та майже 46 метрів у глибину.

Метан міг витікати зі сховищ природнього газу під поверхнею землі та створювати порожнини, які згодом вибухали, повідомляє The DailyMail.

Ця знахідка, на думку вчених, може дати прийнятне пояснення зникненню кораблів у Бермудському трикутнику.

"Множинні гігантські кратери існують на морському дні у західно-центральній частині Баренцевого моря… Ймовірно, саме вони є причиною сильних вибухів газів", – заявили дослідники Арктичного університету Норвегії виданню Sunday Times.

"Ця кратерна область, схоже, представляє найбільшу гарячу точку мілководного виходу метану в Арктиці", – додають вони.

Вибухи, які спричиняють відкриття кратерів, потенційно можуть становити ризик для суден, котрі подорожують Баренцевим морем.

Кратерна область у Баренцевому морі може пояснити зникнення кораблів у Бермудському трикутнику. Фото offshoreenergytoday.com

Також вони, напевне, можуть пояснити безслідне зникнення кораблів та літаків у таємничому і суперечливому районі Атлантики, який називають Бермудським трикутником.

Область, про яку йдеться, простягається від Британської заокеанської області на Півночі Атлантичного океану до узбережжя Флориди та Пуерто-Ріко.

Раніше науковці припускали, що ефект Бермудського трикутника був спричинений реакціями з гідратом метану.

Кратери мають 800 метрів завширшки та майже 46 метрів у глибину

Він активно розкладався, коли метан вивільнявся з льоду і перетворювався на газ. Реакція відбувалася зі значними викидами газу за схожою до ядерних процесів схемою.

Океан розігрівався, а кораблі тонули у водах, змішаних із газом.

За однією з теорій американський вчених, у воді формуються великі бульбашки, насичені метаном, у яких щільність знижена настільки, що кораблі не можуть плавати і миттєво тонуть.

Нові дослідження норвезьких вчених опосередковано доводять попередні припущення.

Реклама:

Головне сьогодні