Тест

Львівська мерія проти проведення у місті пішохідного ЛГБТ-квесту

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Квест мав стати частиною Фестивалю рівності. Він запланований на суботу, 19 березня.

Однак влада міста висловилася проти події, мотивуючи своє рішення "великим суспільним збуренням" та "гарантією безпеки мешканцям і гостям міста".

"До міської ради не надходило жодної офіційної заявки з зазначенням місця, дати та часу проведення пішохідного ЛГБТ-квесту", – цитує прес-служба в.о. заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Марту Литвинюк.

"Однак, поширена у соціальних мережах та деяких ЗМІ інформація щодо планованого проведення такого заходу викликала хвилю обурення різних громадських середовищ. Відтак, міська рада вважає недоцільним проведення таких заходів у Львові, з метою гарантування безпеки усім мешканцям та гостям нашого міста", – йдеться у повідомленні мерії.

Зображення зі сторінки фестивалю у Facebook

За даними організаторів "Фестивалю рівності", квест – це пішохідний маршрут Львовом, де кожна локація має бути пов’язана з ЛГБТ.

На фестивалі також планують провести концерти, покази документальних фільмів та п'єс, виставку плакатів.

Як повідомляє Zaxid.net, представники ультраправих організацій залякують організаторів події, а багато закладів Львова вже відмовились проводити покази і концерти у себе, побоюючись бійок.

Раніше "Фестиваль рівності" проводили у Києві. Він має на меті об’єднати людей у боротьбі з упередженнями та дискримінацією.