На столичній Русанівці бібліотеку перетворять на сучасний простір

— 18 березня 2016, 16:41

Бібліотеку ім. Кравченка на вулиці Ентузіастів, 51/24 перепланують і оздоблять до кінця квітня, повідомляє некомерційна організація Otium, яка реалізовує проект.

Зокрема, там планують обладнати функціоні зони: простір для дітей, вітальня, читальня, лекторій, тренінг-рум.

Проект перебудови бібліотеки розроблено учасницями "Оціум" Ольгою Ферлей, Наталею Шульгою і Оленою Гранкіною.

Так наразі виглядає приміщення бібліотеки
До квітня у бібліотеці завершать ремонт

Бюджет проекту реорганізації активісти опублікували відкрито на своїй сторінці у мережі Facebook. Там же можна коментуйте та задавати питання прямо онлайн.

Частина проекту вже реалізується за рахунок гранту отриманого Оціумом та зацікавлених у проекті русанівців. На деякі речі ще шукають кошти.

Допомогти можна не лише грішми. Завдяки підтримці небайдужих організатори вже зібрали кілька радянських крісел для реставрації та використання в оновленому просторі бібліотеки, але потрібно ще.

Збирають не лише гроші, а й радянські крісла
Так виглядає візуалізація бібліотеки
Бібліотеку на Русанівці обіцяють зробити вільним простором

"Важливі навіть мінімальні внески від зацікавлених мешканців", - зазначають ініціатори.

У коментарі Хмарочосу Ігор Тищенко, представник "Оціум-бібліотека" зазначив: "Проект підтримується міською адміністрацією, тому проблем з утвердженням не було. Також одразу було поінформовано всі інстанції керівництва бібліотек: районне і Департамент культури КМДА".

"Наразі бібліотеки мають обмеження по використанню води, електроенергії і наданню платних послуг, що унеможливлює створення там коворкінгів або оренди приміщення під конференції та семінари. Вже створено законопроект, який дозволить обійти ці обмежування", - уточнив він.

Реклама:

Головне сьогодні