Львівський суд заборонив ЛГБТ-квест

— 19 березня 2016, 12:58

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Враховуючи клопотання поліції, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення 19 березня акцій на площі перед Оперним театром (пр. Свободи). Позов задовільнили повністю", – йдеться у повідомленні з посиланням на керівника юридичного управління ради Гелену Пайонкевич.

Зазначається, що позов подали до суду 18 березня "у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки, через подання заявок від різних організацій".

При цьому міськрада уточнює, що заявки на проведення акція біля Оперного театру одночасно подали ЛОМГО "Сокіл", ГО "Інсайт".

За інформацією львівської влади, лист з клопотанням про звернення до суду надійшов від керівника Національної поліції.

Днем раніше керівника ЛГБТ-організації Insight Олену Шевченко та гостей конференції відмовилися поселити у готелі "Львів", хоча у них було бронювання конференц-зали та 14 номерів.

Свої дії працівники готелю пояснили розпорядженням міської ради.

Також на адресу активістів лунали вислови "ви збоченці, псуєте імідж міста".

Аудіозапис розмови з працівниками готелю Олена Шевченко надала "Українській правді. Життя".

Фото Guillaume Paumier/Flickr

19 та 20 березня у Львові мав відбутися "Фестиваль рівності".

Однак влада міста висловилася проти події, мотивуючи своє рішення "великим суспільним збуренням" та "гарантією безпеки мешканцям і гостям міста".

За даними організаторів "Фестивалю рівності", квест – це пішохідний маршрут Львовом, де кожна локація має бути пов’язана з ЛГБТ.

На фестивалі також планують провести концерти, покази документальних фільмів та п'єс, виставку плакатів.

Як повідомляв Zaxid.net, представники ультраправих організацій залякують організаторів події, а багато закладів Львова вже відмовились проводити покази і концерти у себе, побоюючись бійок.

Раніше "Фестиваль рівності" проводили у Києві. Він має на меті об’єднати людей у боротьбі з упередженнями та дискримінацією.

Реклама:

Головне сьогодні