Українців вчитимуть боротися з корупцією на online-курсах

— 21 березня 2016, 13:34

Він розрахований, у першу чергу, на молодих фахівців, які мають сформувати новий кадровий потенціал для державної служби.

Проект під назвою "Корупція, суспільство та державна політика" запустили Центр протидії корупції спільно з Києво-Могилянською Академією та проектом дистанційної освіти Prometheus.

Як повідомляють організатори, слухачі курсу зможуть ознайомитися з особливостями антикорупційного законодавства, роботою інструментів, основами адвокації та антикорупційних громадських розслідувань.

Серед викладачів будуть антикорупціонери-практики з Центру протидії корупції, а також журналіст-розслідувач Олекса Шалайський, міністр юстиції Павло Петренко, народний депутат Сергій Лещенко.

Програму розробили на основі першого в Україні міждисциплінарного академічного курсу з протидії корупції, котрий восени викладали студентам Києво-Могилянської Академії.

На курс вже записалися понад 4000 студентів.

Його автори зазначають, що "після Революції Гідності в Україні створено нові антикорупційні інституції – Національне бюро, спеціалізовану прокуратуру, Агенцію з повернення активів та із запобігання корупції, Бюро розслідувань, які мають запобігати, виявляти та карати за корупцію. Разом із ними в законодавстві з'явилися інструменти протидії корупції, доступні для кожного громадянина – відкриті реєстри власності та дані про витрати державних установ".

У травні на платформі Prometheus також стартує державний online-курс для держслужбовців "Публічні закупівлі", розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі спільно з командами Prozorro та Transperency International Україна. До нього також долучилися активісти з Центру протидії корупції.

Реклама:

Головне сьогодні