Сучасні чоловіки плачуть вдвічі частіше за своїх батьків – дослідження

— 22 березня 2016, 09:40

Однак старше покоління представників сильної статі, тобто батьки нинішніх чоловіків, плакали усього у п'яти випадках.

Чотири з десяти респондентів зізналися, що хоча б раз плакали протягом останнього року, повідомляє The daily mail.

Молодше покоління також дозволяє собі поплакати за зачиненими дверима: близько 30 разів на рік. Один прояв емоцій триває у середньому 2 хвилини та 18 секунд.

Вважається, що нині осуд суспільства до емоційної вразливості чоловіків слабшає.

Однак британські чоловіки не лише плачуть частіше і не ховаючись, а й через тривіальніші причини, ніж екстремальні ситуації, такі як смерть когось із родини чи народження дитини.

Фото Kat Northern Lights Man/Flickr

Дослідження журналістів телеканалу NBC Universal показало, що 8 із 10 британців плакали, переглядаючи емоційну телевізійне програму.

Авторка звіту і психолог Донна Доусон так прокоментувала результати опитування: "Не зважаючи на те, що сучасне суспільство більш прихильне до публічних сліз, у багатьох із нас досі живе страх, що люди сміятимуться з нас, побачивши нашу слабкість".

"Вигадані телешоу ймовірніше викличуть сльози, бо вони спричинюють чистіше, універсальне розвантаження від прихованих емоцій чи почуття горя, не обтяжене такими суперечливими емоціями, як почуття провини, жалю, спантеличення та злості, які часто супроводжують справжні життєві ситуації. Саме такі конфліктні емоції можуть не дати нам оплакати подію", вважає експерт.

Тим часом 13% британських чоловіків визнали, що плакали, коли їхня улюблена спортивна команда програла чи виграла важливий матч.

Фото flickr creative commons

Чверть чоловіків плакали, бо погано оцінювали себе та свої досягнення, і майже кожен п'ятий плакав над болісною новиною чи історією.

Жінки значно менш схильні до ридань перед телевізором, однак вони значно частіше плачуть, коли їх образив коханий.

Лише 4 з 10 визнали, що плакали, коли тварині на їхніх очах було боляче.

За даними дослідників, жінки плачуть вдвічі частіше за чоловіків та вдвічі довше. Їхні сьози течуть у середньому 62 рази на рік, щоразу протягом 4 хвилин і 37 секунд.

Це може здивувати, але жінки значно частіше плачуть наодинці, ніж серед людей. Близько 8 із 10 сказали, що плакатимуть краще наодинці, тоді як ту саму відповідь дали 6 із 10 чоловіків.

Половина британський чоловіків намагалася приховати сльози за відмовкою "щось до ока потрапило".

Реклама:

Головне сьогодні