48 годин на прототип: українці візьмуть участь у розробках для NASA

— 22 березня 2016, 19:07

Відбудеться це під час щорічного 48-годинного хакатону NASA SpaceApps Challenge, запланованого на 23 та 24 квітня, повідомляє прес-служба організаторів.

Цього року Україна вперше приєдналася до глобального руху розробників у сфері космічних досліджень.

Результатами роботи учасників хакатону стануть працюючі прототипи.

Хакатон проводитимуть з ініціативи та за інформаційної підтримки відкритої програми Національного Агентства США з Аеронавтики і досліджень космічного простору NASA Incubator innovation programm.

До участі запрошують інженерів, розробників, дизайнерів, підприємців, фахівців з робототехніки, аналітиків з обробки даних та студентів.

Цьогорічні проекти охоплюють теми аеронавтики, космічної станції, подорожей на Марс, Землі, Сонячної системи і космічного простору, технологій.

Завдання для учасників NASA публікує рівно за місяць до початку заходу.

Умови хакатону не передбачають спеціальних вимог до учасників, взяти участь зможуть усі охочі.

Є можливість віртуально брати участь у проектах.

Розробники зможуть використовувати API для доступу до найрізноманітніших даними NASA.

Результати роботи після завершення хакатону оцінить журі, до складу якого увійдуть Леонід Каденюк, Клим Чюрюмов і Анатолій Відьмаченко, а також ментори з різних областей.

Фото painterr/Depositphotos

Два проекти будуть номіновані на міжнародний конкурс, в рамках якого протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у спеціальних категоріях.

Результати хакатону – проекти і вихідні коди – будуть опубліковані NASA у відкритому доступі.

"Світу потрібні нові ідеї. Ми хочемо зібрати разом і об'єднати зусилля ентузіастів та інноваторів для вирішення практичних завдань, які стоять перед людством в галузі дослідження космосу і Землі. Ми прагнемо створити українську космічну спільноту для просування України як повноправної космічної держави з величезним новаторським потенціалом", – заявив організатор та один із менторів київського NASA SpaceApps Challenge Андрій Бєгунов.

2 квітня відбудеться підготовчий тренувальний збір хакатону Т-3 BootCamp, під час якого Каденюк, Чурюмов і Відьмаченко поділяться з учасниками досвідом своїх досліджень.

NASA SpaceApps Challenge вперше відбувся у 2012 році.

У 2016 році про свою участь у всесвітній події заявили 180 міст з усього світу, в тому числі Київ і Кіровоград.

Реклама:

Головне сьогодні