Папа Римський поцілував ноги біженцю-мусульманину

— 25 березня 2016, 18:27

Так понтифік продемонстрував жест гостинності та братства у часи, коли анти-мусульманські настрої ще значніше зросли після Брюссельських атак.

Франциск засудив терористичний акт як "жест війни", який вчинили спраглі до крові люди, пов'язані з індустрією зброї", повідомляє Mashable.

Про це Папа Римський сказав під час зібрання на честь великоднього тижня у притулку біженців, які шукають захисту. Притулок знаходиться за межами Риму, у Кастельнуво ді Порто.

У святий четвер Папа провів біблійний ритуал омивання ніг, який започаткував Ісус, коли омив ноги своїм апостолам незадовго до розп'яття.

Папа Римський Франциск цілує ноги біженцю. Фото nwzonline.de

Франциск продемонстрував контраст між своїм жестом і страшним вчинком, який здійснили брюссельські нападники.

Голова католицької церкви заявив, що терористи "хотіли знищити братство людяності".

"У нас різні культури та релігії, але ми – брати, і хочемо жити в мирі", – сказав Папа Римський у своїй імпровізованій проповіді, яку він виголосив посеред вітряного двору притулку.

Дехто з мігрантів плакав, коли Франциск схилив перед ними коліна. Понтифік поливав освячену воду їм на ноги з латунного глечика, потім витер їх дочиста і поцілував.

До Франциска ритуал омовіння у Ватикані проводили лише серед чоловіків. Новий Папа Римський почав омивати ноги жінкам і людям інших віросповідань.

Цього року католики святкують Великдень 27 березня.

Реклама:

Головне сьогодні