Тест

111 речей за плечима: історія мандрівника, що змінює світ на краще

Свій дім Роб продав з аукціону, щоби придбати 10 помешкань для знедолених.

Про це пише The Huffington Post.

Грінфілд – спікер TEDх, письменник та ведучий на Discovery. Іще він має канал на YouTube та веде блог, у розповідає, як він живе, маючи в своєму наплічнику 111 предметів – включно з самим наплічником.

Усе майно Роба розподілене по категоріях – рюкзаки, одяг, взуття, посуд, документи, засоби гігієни тощо. Спить він у наметі, а іноді – у покинутих будинках. Має з собою спальний мішок, матрац та подушку.

Також Грінфілд користується такими сайтами як Couchsurfing та Warmshowers, де люди пропонують незнайомим мандрівникам безкоштовно в них зупинитися, або виконує якусь роботу в обмін на харчі чи дах над головою.

Із техніки чоловік возить з собою сонячну батарею, iPod, штатив, мікрофон, налобний ліхтар, гірлянду та літієву батарею.

Життя Роба Грінфілда так кардинально змінилося лише в останні 10 років. У 2006-му він був алкоголіком. За рік він подолав залежність і став людиною, котра прагне зробити цей світ кращим.[L]

Роб переїжджав у щоразу менший дім, продав свою машину й купив велосипед. Він змінив свій раціон та спосіб існування так, щоби продукувати якомога менше сміття та якомога менше шкодити планеті.

Під час своїх мандрів Грінфілд садить дерева та квіти, прибирає сміття, бере участь у благодійних проектах.

Як пише Роб у своєму блозі, у подорож із ним вирушила його кохана. Причому її наплічник навіть менший, ніж його.

90% своїх прибутків від письменництва та роботи в медіа Грінфілд заприсягнувся віддавати на захист довкілля.

Нагадаємо, українець прожив рік, обійшовшись не більше як 70 предметами. Цей експеримент поміг йому побачити, що найголовніше в житті – не речі.