"Таблеточки", "Без броні" та Interesni Kazki – у фіналі конкурсу веб-проектів #thebobs16

— 31 березня 2016, 14:09

Від України до фіналу увійшли проекти "Без броні", "Декларації", дует Interesni Kazki, кампанія #LetMyPeopleGo, фонд "Таблеточки", Komubook, "Ціна держави" та Facebook-блог тележурналістки Тетяни Даниленко.

Призами The Bobs нагороджуються сайти, блоги та інші веб-проекти, які захищають право на свободу слова і посилюють громадянське суспільство засобами цифрової комунікації, повідомляють організатори.

На участь у #thebobs16 надійшло понад 2300 заявок.

До фіналу увійшли 126 проектів.

У міжнародній номінації "Найкраща соціальна ініціатива в мережі" фіналістом є проект "Без броні". Активісти громадської організації "STUDENA" і волонтери допомагають ветеранам АТО адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту.

Фото з Facebook "Без броні"

У міжнародних номінаціях "Найкраща інновація" та "Громадянська журналістика в мережі" — проект Канцелярської сотні "Декларації". Учасники знаходять, оцифровують і аналізують документи про доходи українських чиновників, щоб викривати брехню про їхні статки;

Фіналістом номінації "Культура і мистецтво" став дует Interesni Kazki, який створили street-art-митці Олексій Бордусов і Володимир Манжос.

Мурал Tigerman, Interesni Kazki, Facebook

Конкурс The Bobs проводиться 14-ма мовами світу. Переможців оголосять 2 травня у Берліні. Переможці міжнародних номінацій і лауреат призу "За свободу слова" отримають нагороди під час Deutsche Welle Global Media Forum 14 червня в Бонні.Мурали від Interesni Kazki оживляють стіни дитсадків, лікарень, багатоповерхівок та багатьох інших об'єктів. Ними можна милуватися в країнах Європи, Африки, Америки, Азії та Австралії.

Переможців у міжнародних номінаціях обирає журі конкурсу. Паралельно триває відкрите голосування на сайті The Bobs, під час якого інтернет-користувачі обирають переможців за своєю версією.

Переможців номінації "Найкращий блог або сайт українською" обирають виключно інтернет-користувачі. За це звання боротимуться кампанія за звільнення українських політв'язнів у Росії #LetMyPeopleGo; міжнародний благодійний фонд для порятунку онкохворих дітей "Таблеточки"; проект перекладу і друкування книжок українською мовою за принципом спільнокошту Komubook; проект "популярної економіки" "Ціна держави" та Facebook-блог тележурналістки Тетяни Даниленко.

Фото afisha.bigmir.net

Голосування на сайті конкурсу триває з 31 березня по 2 травня.

Реклама:

Головне сьогодні