Відома поетка оголосила сухе голодування через Савченко

— 7 березня 2016, 11:26

Маріанна оголосила сухе голодування у ніч з суботи на неділю, написавши на своїй сторінці у Facebook: "Голодуватиму - 24 години - від зараз. Сухе голодування".

На запитанян коментаторів "навіщо?" Маріанна відповіла: "Насправді - для мене - Ваше питання дивне. А для чого люди, наприклад, сповідаються або постять? Є речі, пов’язані з невидимим. Я сподіваюся, що це моє недовге сухе голодування, на знак підтримки Надії Савченко, віллється в велику ріку роботи з невидимим. Бо все, що я роблю, всі мої вірші - це робота з невидимим. І я вірю, що робота з невидимим має сенс. Це якщо серйозно".

Фото Олександра Ласкіна/theinsider.ua

У відповідь на прохання коментаторів повідомляти про свій стан, поетка чесно зізнавалась, що сухе голодування – це дуже важко.

"Зізнаюся, не пити - дуже важко. Не уявляю навіть, як воно - Надії. Думаю тільки про воду, хоча намагаюся працювати", - написала Маріанна.

А через деякий час додала, що була змушена трохи попити води, бо відчувала, що зомліє. Але завершила добове голодування.

Зрозуміла, що як не попю - то зімлію. Мусила попити трохи води. Але голодуватиму ще 6 годин.

Опубліковано Marianna Kijanowska 6 березень 2016 р.

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Адвокат Савченко Микола Полозов закликав омбудсмена РФ Еллу Памфілову негайно розпочати моніторинг стану здоров'я Надії Савченко.

Президент Петро Порошенко пообіцяв подвоїти зусилля для звільнення української льотчиці і депутата.

6 березня в Україні проводяться акції на підтримку Савченко.

Реклама:

Головне сьогодні