Як змінювалась погода у Києві протягом сторіччя. Інфографіка

— 14 квітня 2016, 11:59

Київська редакція видання Bird In Flight зібрала історичні дані Гідрометцентру і склала інтерактивну мапу температури у Києві з 1915 по 2015 рік.

Незвично тепла зима, незвично спекотне літо — здається, що вони трапляються у Києві все частіше.

Щоб перевірити і візуалізувати свої суб'єктивні відчуття, журналісти скористалися архівом Українського гідрометеорологічного центру. У ньому зберігаються журнали зі щоденними записами про погоду, починаючи з 1812 року.

Дані з 1881 року вже оцифровані.

Для збільшення графіку натисніть на зображення. Зміна температури у Києві у січні, лютому та березні з 1915 до 2015 року.

Однак і через 150 років дещо лишилося незмінним: спостерігач на метеостанції досі фіксує погодні дані вручну. Записи переводять в електронну форму пізніше.

У Києві спостерігається тенденція до потепління. Особливо добре це відчувається в останні десятиріччя. Так, після 1988 року, середньорічна температура нижче 7 градусів за Цельсієм вже не опускалася.

Для збільшення графіку натисніть на зображення

[L]

Наприкінці 2015 року у Парижі відбулася 21-ша конференція у межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Її головною метою було підписання міждержавної угоди з підтримки середньої температури планети не вище 2°C.

Однією з причин глобального потепління є діяльність людини.

Для збільшення графіку натисніть на зображення. Зміна температури у Києві у листопаді та грудні з 1915 до 2015 року.

Збір підписів під документом розпочнеться у День Землі, 22 квітня 2016 року. Очікується, що угоду підпишуть уряди 120 країн.

Реклама:

Головне сьогодні