Як вдова Стіва Джобса Лорін здійснює революцію у шкільній освіті США

— 14 квітня 2016, 17:51

"Не те щоби наша система старшої школи була задумана погано. Але її розробляли у 1906 році, коли країна перебувала поза індустріальною епохою. Відтоді у цій області не було значних системних змін, однак вони потрібні", — розповіла Лорін на конференції для жінок-підприємців у Сан-Франциско на початку квітня, яку приймав інкубатор технологій Y Combinator.

Пауелл Джобс створила неприбуткову організацію, Emerson Collective, щоб інвестувати в освіту і змінити її роботу, повідомляє видання Fortune.

Один із проектів меценатки — шкільний проект XQ: the Super School project — національні змагання для вчителів, студентів, учнів, громадських організацій, музикантів, художників і представників технічних спеціальностей. Усі вони мають вирішити, як навчатимуться американські школярі у старших класах.

За останні кілька місяців Пауелл Джобс та її команда одержали понад 10 тисяч анкет. Передбачається, що до півфіналу вийдуть 400 учасників.

Учасниці конкурсу шкільних інновацій XQ: the Super School project

Лорін та CEO проекту, колишній асистент цивільних прав Департаменту освіти США Раслінн Алі повідомили, що усі пропозиції вони зведуть до п'яти ідей.

ВІДЕО ДНЯ

На втілення цих п'яти планів змін вдова Джобса виділила 50 млн доларів. Ці гроші поділять між п'ятьма ініціативами порівну, кожну з яких впроваджуватиме одна школа — для того, аби стати Super School.

На запровадження змін навчальним закладам дадуть п'ять років. Фахівці XQ допомагатимуть їм увесь цей час. Гроші теж не віддадуть одразу, а виділятимуть частинами.

Лорін Пауелл Джобс. Фото events.stanford.edu

Лорін сподівається, що приклад оновлених навчальних закладів дасть поштовх до змін цілої системи, хоча й розуміє, що вони не можуть бути швидкими.

Переможців оголосять у серпні 2016 року.

Проект має хештег #RethinkHighSchool. На сайті є розділи, у яких школярам розповідають про нові знання і навички, необхідні у сучасному світі.

Перетворення шкіл стосуватимуться їхнього дизайну, форматів викладання, організації навчального процесу, стосунків вчителів та учнів, обладнання класів — будь-якого куточка школи.

Учасниця конкурсу перевтілення старших шкіл у США XQ: the Super School project

Поки ж проект проводить вебінари, щоб допомогти учасникам розвинути і вдосконалити їхні ідеї покращення старших шкіл.

Щоб привернути більше уваги до самих ідей шкільного перевтілення, XQ також запровадила проект "Супер шкільний автобус", котрий зробить 30 зупинок із лекціями по всій країні та влітку завітає на з'їзди демократів і республіканців.

Реклама:

Головне сьогодні