Тест

Як 16-річний хлопець створив мобільний додаток і став "технічним магнатом"

Хлопець з Австралії нині мешкає у дорогому районі Нью-Йорка Манхеттені, керує власною фірмою і вже залучив інвестиції у 2 млн доларів під власний мобільний додаток Flogg.

Усього цього хлопець досяг сам. Як це йому вдалося?

Випускник школи вигадав сервіс, котрий дозволяє підліткам продавати непотрібні речі одним порухом пальця на екрані, пише The Daily Mail.

Мобільний додаток являє собою суміш популярного у західному світі сервісу знайомств Tinder, котрий дозволяє користувачам обирати собі пару для спілкування, лише перемістивши фото кандидата чи кандидатки праворуч або ліворуч екрану (ці рухи називаються swipe), та сервісу онлайн-аукціонів eBay.

Юний Бен Пастернак. Фото Flogg

Додаток дозволяє завантажити фото речей через соцмережі та продавати їх. Той, хто хоче купити щось, має гортати стрічку з фото товарів та легко обирати потрібні.

Це не перший самостійний продукт Бена Пастернака. Він програмує з 12-ти. У 15 років він створив мобільну гру Impossible Rush, котру скачали 1,3 мільйона разів. Саме тоді молодого програміста помітили менеджери з Кремнієвої долини.

Ідея гри спала Бенові на думку, кули він нудився на наукових заняттях у школі.

Нині Бен прогулюється вулицями Нью-Йорка з гіроскутером. Щоб отримати дозвіл від батьків жити самостійно, він дав їм обіцянку: якщо за його програму дадуть гроші, він зможе переїхати до США.

16-річний айтішник і керівник власної компанії Бен Пастернак. Фото Facebook

"Я гадаю, що батьки думали, ніби інвестори не дадуть грошей 15-річному", — розповів Бен виданню Sydney Morning Herald.

Однак дехто з перших осіб Кремнієвої долини із задоволенням заплатили за його гру. Ним цікавились у Twitter, Instagram та Snapchat.

За рік додаток Бена досяг верхівки світових чартів, тому хлопець зміг одержати трохи менше двох мільйонів доларів на свій наступний проект.

Профайл користувача додатку Flogg

Хлопець витрачає від 14 до 16 годин на день на роботу зі своєю командою із семи осіб, вік яких також не перевищує 20-ти років.

І хоча молодому айтішнику не потрібно хвилюватися за вступ до коледжу, поступово він дізнався, що жити одному не так то й легко.

Є так багато речей, про які мені треба дбати: прати речі і мити посуд. Я завжди забуваю сплачувати рахунки: це робили мої батьки, коли я жив із ними.

16-річний CEO компанії у Кремнієвій долині створив першу гру у 15 років, коли нудився на шкільних заняттях

Бен не вміє готувати, тож живе здебільшого на піці і спить на матрасі на підлозі своєї великої квартири.

Батькам він тепер телефонує кожні 20 хвилин. Айтішник зізнається: працювати у власній компанії буває так само нудно, як і сидіти на уроках у школі чи виконувати домашнє завдання.