Тест

Наліпки рятують: сміттєві баки прикрасили зображеннями дітей, які вибігають на дорогу

Місцева Організація з безпеки дорожнього руху надрукувала серію стікерів, які мають наклеїти на придорожні контейнери для сміття, пише Mashable.

Незвичність цих наліпок у тому, що вони є контурними зображеннями дітей, які нібито ось-ось вибіжуть на середину дороги, опинившись просто перед автомобілем.

Поряд з цими наліпками є також позначка про обмеження швидкості руху.

Ці наліпки мають викликати у водіїв емоційну реакцію. Фото AUSTRALIAN ROAD SAFETY FOUNDATION

"Ми сподіваємося, що ці стікери потенційно можуть вплинути на ситуацію на наших дорогах. Наліпки "Врятувати життя" та уся кампанія — це освітній процес, нагадування власникам авто, що треба знизити швидкість", — розповів керівник австралійської фундації.

Автори кампанії сподіваються, що у водіїв виникне емоційна реакція, і вони задумаються про ймовірність справжньої ситуації, коли дитина вибігає на дорогу.

За статистикою Австралійського бюро інфраструктури, транспорту та регіональної економіки, більшість фатальних аварій трапляються у робочі дні вдень. Це саме той час, коли діти часто переходять дорогу.

Влада Австралії сподівається, що інформаційна кампанія врятує чиєсь життя. Фото AUSTRALIAN ROAD SAFETY FOUNDATION

Окрім того, що на звичайні сірі сміттєві баки додали симпатичні зображення, цей невеличкий жест турботи може врятувати чиєсь життя на дорозі.