У США розслідують смерть вже третьої дитини через шафи Ikea

— 21 квітня 2016, 11:28

Це сталося за кілька місяців після того, як компанія офіційно попередила про потенційну небезпечність деяких комплектів меблів, якщо вони встановлені, але не прикріплені до стіни.

14 лютого Теодор МакГі, якому було лише 22 місяці, загинув через падіння комоду 183 см заввишки у його спальні в Міннесоті. Батьки розповіли, що в цей час малюк дрімав, повідомляє The Independent.

"Батьки не чули, як впала шафа. І як кричала дитина", — розповів адвокат родини Алан Фельдман.

Мати хлопчика повідомила, що знайшла сина у кімнаті, коли пішла перевірити, як він. Вона робила такі перевірки кожні 20 хвилин.

Тим часом Ikea розпочала власне розслідування разом із Комісією з безпеки продукції США.

Один із супермаркетів IKEA у США

Шведський виробник меблів визнав проблеми з безпечністю комодів у липні 2015 року. Компанія навіть запустила національну програму з ремонту, відкликавши 27 мільйонів комодів, проданих з 2002 року.

Повідомляється, що родина МакГі купила шафу у 2012 році, за два роки до офіційного оголошення виробника.

Двоє дворічних дітей померло від падіння бюро виробництва Ikea у 2014 році.

Фахівці Комісії з безпеки продукції США висловили переконання, що саме виробник має вирішувати питання з небезпечними продуктами, навіть якщо інформація про загрозу була оприлюднена публічно.

Одна з шаф (комодів) Ikea 192 см заввишки

"Не коментуючи окремо кожну справу, мушу сказати, що компанії мають розуміти: навіть якщо вони привселюдно оголосили про неякісність чи небезпечність власної продукції, вони зобов'язані здійснити усі можливі кроки, щоб попередити можливі ушкодження людей", — повідомив представник державної комісії.

"Особливо це стосується випадків, коли помирає дитина. Я очікую, що компанії поставлять безпеку на перше місце", — додав фахівець.

Ikea через прес-секретаря передала співчуття стосовно смерті малюка, але "наголосила на важливості прикріплення таких шаф до стіни, щоб унеможливити ризик фатальних наслідків".

"Ми хотіли б підкреслити, що найкращий спосіб запобігти падінню майже двометрових комодів — це прикріпити вироби до стіни за допомогою обладнання відповідно до інструкцій", — додали у виробника меблів.

Реклама:

Головне сьогодні